Region 03.11.2020.

Lider Živog zida pred zgradom hrvatske Finansijske agencije bacio više hiljada listova papira

ČITANJE: 2 minute

Danas je europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić ispred zgrade FINA (Finansijska agencija) u Vukovarskoj ulici u Zagrebu bacao nekoliko tisuća papira, a na svakom od njih je ispisana po jedna poruka nesretnih ovršenih građana.

Poruke su to koje svakodnevno stižu na društvene mreže Sinčića i Živog zida, priopćeno je iz Živog zida, prenosi Jutarnji list.

– Tisuće vaših pisama izvukli smo sa naših stranica. Pisma sa nevjerojatnim sudbinama, priče o nesretnim spletovima okolnosti koje su vas zarobile, o pogrešnim izborima koji vas proganjaju cijeli život, priče o lošim odlukama koje vas drže na dnu. Zaslužuje li svatko drugu priliku, šansu za novi početak? Moraju li neka djeca svaki Božić biti bez poklona pod borom, svako ljeto bez mora?

Postoje dvostruki standardi. S jedne strane HDZ i SDP opraštaju dugove svojim apartčicima Vidoševiću, Merzel, i drugima, građanima se zbog malog duga naplaćuju ogromni troškovi ovršnog postupka koji građane dovode u blokade.

Dok se stranački miljenici voze u jahtama, hrvatski građani nemaju za ljetovanje, nemaju za zimovanje ili djeci staviti poklon pod bor za Božić.

Nemojte da vas uvjere da nemate pravo izaći na večeru.

Nemojte da vas uvjere da nemate pravo otići na planinarenje.

Nemojte da vas uvjere da je normalno birati između tehničkog pregleda i školskih knjiga. Da je normalno ne upaliti grijanje, jer morate platiti lijekove.

Nemojmo pristati na ponižavanja, na maltretiranja, na neimaštinu, na ovrhe kakve ne postoje nigdje na svijetu. Nemojmo pristati na bogaćenje njihovih na leđima građana, na leđima naše djece, poručio je Sinčić, dodaje se u priopćenju Živog zida.

(SB/Banjaluka.net)

Oznake: FINA, Živi zid