Vijesti 02.09.2016.

Lijek za laforinu bolest u narednih godinu dana, nada za Milanu

ČITANJE: 1 minuta

Berž Minasijan, ljekar sa Klinike “Sik kids” u Torontu, izjavio je danas u Banjaluci da se u narednih godinu dana može očekivati da oboljeli od laforine bolesti dobiju lijek.

– Istraživački tim za pronalazak lijeka za laforinu bolest koji predvodim za sada je pronašao lijek koji je uspešno primjenjen na miševima, što znači da bi u narednih godinu dana mogli završiti određena istraživanja i lijek dati ljudima – rekao je Minasijan, nakon sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Snježana Gajić, majka djevojčice Milane Gajić, oboljele od laforine bolesti, istakla je da je izvjesno pronalaženje lijeka za sve oboljele. Tatajana,Milanina sestra blizanka, umrla je prije dvije godine od posljedica laforine bolesti.

– To će biti veoma značajno za sve nas. Zahvalni smo doktoru što nas je posjetio, kao i našoj zajednici koja nam svesrdno pomaže – rekla je Gajićeva, koja je prisustvovala sastanku sa predsjednikom Srpske.

Ona je navela da je njenoj porodici iz klinike “Sik kids” iz Toronta, kao najvećim donatorima, nedavno na kućnu adresu stigla zahvalnica za sve donacije koje su poslali.

Režiser filma “Lica lafore” Denis Bojić rekao je da je istraživački tim iz Kanade, ne samo na korak od pronalaska lijeka za laforu, nego i za cijeli niz ostalih oboljenja.

(EuroBlic)