LIJEP GEST “VULTURESA” Legendarnom bokseru Marijanu Benešu posvećen novi grafit u Banjaluci

Navijači Borca na lijep način odaju počast legendarnom bokseru Marijanu Benešu na godišnjicu smrti i četiri decenije od njegovog najvećeg meča.

Legendarni bokser dobio je novi grafit u Banjaluci, pored mjesta na kojem je ostvario jedan od najvećih uspjeha banjalučkog i jugoslovenskog sporta.

Bilo je to 17. marta 1979. godine, Marijan Beneš boksao je za titulu profesionalnog prvaka Evrope protiv Francuza Žilberta Koena.

Čim je počela četvrta runda Beneš je krenuo silovito i serijom udaraca nokautirao Francuza koji se našao na podu, a publika na tribinama banjalučkog Borika na nogama.

Upravo ta scena, taj Marijanov šampionski nokaut, ovekovječen je grafitom koji su navijači Borca napravili samo 20-ak metara od banjalučkog hrama sporta i tako mu odali počast na godišnjicu njegove smrti.

U istoj dvorani u kojoj je Beneš prije 40 godina osvojio titulu prvaka Evrope i rukometaši Borca tri godine radnije stigli su do titule šampiona Starog kontinenta savladavši dansku Fredericiju 17:15, pa su se graffiti posvećeni njihovim uspjesima našli jedan pored drugog.

Sjajan gest navijača Borca posvećen legendarnom Marijanu Benešu koji je preminuo 4. septembra 2018. godine poslije duge i teške bolesti.

U istoj dvorani u kojoj je Beneš prije 40 godina osvojio titulu prvaka Evrope i rukometaši Borca tri godine radnije stigli su do titule šampiona Starog kontinenta savladavši dansku Fredericiju 17:15, pa su se graffiti posvećeni njihovim uspjesima našli jedan pored drugog.

Sjajan gest navijača Borca posvećen legendarnom Marijanu Benešu koji je preminuo 4. septembra 2018. Godine poslije duge i teške bolesti.

(mondo.ba)

Banjaluka radi i nedjeljom, Sindikat nezadovoljan

Za Banjaluku nije dobar prijedlog da trgovine ne rade nedjeljom, jer upravo tada ovaj sektor ima najviše prometa i gostiju, poručio je juče gradonačelnik Igor Radojičić. “Strateški koncepti razvoja grada podrazumijevaju i razvoj usluga, turizma, ugostiteljstva i trgovine, tako da zatvaranje nedjeljom, koji  je jedan od najprometnijih dana kada upravo dolaze gosti i kada trgovine

CRNA GORA OBARA REKORDE: Litije širom zemlje (FOTO/VIDEO)

U gradovima širom Crne Gore večeras se vjerni narod okuplja u litijama. Sudeći po brojnosti, narod Crne Gore večeras obara rekorde u broju okupljenih koji su stali u odbranu pravoslavnih svetinja i poručili da je potrebno povlačenje spornog Zakona o slobodi vjeroipovijesti. U Podgorici se okupio veliki broj vjernika koji uzvikuju “Crna Gora i Srbija – to

NOVI PROJEKAT BANJALUČKOG “DISA”: “Zaboravom” šire krug publike

Članovi “Dis” pozorišta mladih Banjaluka objavili su pjesmu i spot “Zaborav”, koji je dio predstave “Dnevnik nepoznate generacije”. Predstava je autorski projekat u kojem režiju potpisuje Milan Bogdanović, a tekst Aleksandar Vasiljević. “Riječ je o sentimentalnoj i očaravajućoj priči, koja nas potpuno sanjarski vodi kroz svoju radnju i vraća u vrijeme kada je sve izgledalo

TRAŽILI ĐOKIĆEVU SMJENU: Pet poslanika SP-a napustili sjednicu IO

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su današnju sjednicu Izvršnog odbora partije, te održali sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića. Radi se o pet poslanika: To su: Goran Selak, Savo Vulić, Risto Marić, Andrea

GRAD TRAŽI ODŠTETU: Omladincima zbog skupa “Pravde za Davida” tužba od 178.445 KM

Grad Banjaluka tužio je organizatore skupa “Pravda za Davida” koji je održan 30. gecembra 2018. godine, te u predloženoj presudi tražio 178.445 KM odštete zbog onemugućavanje proslave Nove godine. Tuženi su omladinci Pavle Knažević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su i podnijeli zahtjev za održavanje tadašnjeg skupa, za koje gradske vlasti tvrde da je

U toku sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, mogući radikalniji rezovi

Danas u 16 časova u Banjaluci počela je sjednica Izvršnog odbora Socijalističke partije, saznaje opcija.net. Sastanak najužeg rukovodstva SP-a odvija se pod okriljem svojevrsne konspiracije, budući da nijedan medij nije obaviješten o njegovom održavanju. Prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora, na ovom skupu nije isključen početak raspleta višemjesečnih unutrašnjih talasanja u ovoj partiji, tako da, zbog