LIJEP GEST “VULTURESA” Legendarnom bokseru Marijanu Benešu posvećen novi grafit u Banjaluci

Navijači Borca na lijep način odaju počast legendarnom bokseru Marijanu Benešu na godišnjicu smrti i četiri decenije od njegovog najvećeg meča.

Legendarni bokser dobio je novi grafit u Banjaluci, pored mjesta na kojem je ostvario jedan od najvećih uspjeha banjalučkog i jugoslovenskog sporta.

Bilo je to 17. marta 1979. godine, Marijan Beneš boksao je za titulu profesionalnog prvaka Evrope protiv Francuza Žilberta Koena.

Čim je počela četvrta runda Beneš je krenuo silovito i serijom udaraca nokautirao Francuza koji se našao na podu, a publika na tribinama banjalučkog Borika na nogama.

Upravo ta scena, taj Marijanov šampionski nokaut, ovekovječen je grafitom koji su navijači Borca napravili samo 20-ak metara od banjalučkog hrama sporta i tako mu odali počast na godišnjicu njegove smrti.

U istoj dvorani u kojoj je Beneš prije 40 godina osvojio titulu prvaka Evrope i rukometaši Borca tri godine radnije stigli su do titule šampiona Starog kontinenta savladavši dansku Fredericiju 17:15, pa su se graffiti posvećeni njihovim uspjesima našli jedan pored drugog.

Sjajan gest navijača Borca posvećen legendarnom Marijanu Benešu koji je preminuo 4. septembra 2018. godine poslije duge i teške bolesti.

U istoj dvorani u kojoj je Beneš prije 40 godina osvojio titulu prvaka Evrope i rukometaši Borca tri godine radnije stigli su do titule šampiona Starog kontinenta savladavši dansku Fredericiju 17:15, pa su se graffiti posvećeni njihovim uspjesima našli jedan pored drugog.

Sjajan gest navijača Borca posvećen legendarnom Marijanu Benešu koji je preminuo 4. septembra 2018. Godine poslije duge i teške bolesti.

(mondo.ba)

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji

PRIPREME ZA PREDSTOJEĆU GRIJNU SEZONU Kako sačuvati novac štedeći energiju

Prema procjenama, u neizolovanom grijanom prostoru, 35 odsto toplote gubi se kroz spoljašnje zidove, 25 odsto kroz prozore i vrata, isto toliko kroz krov, a 15 odsto energije izgubi se kroz pod. Ovi gubici mogu se smanjiti manjim ili većim ulaganjima u termoizolaciju, čiji je zadatak ujedno smanjenje troškova i povećanje komfora korisnika. Ušteda energije,

Besplatan čas tanga

Škola “Tango natural” organizuje 20. septembra od 19 časova u Domu omladine prezentaciju i besplatan čas argentinskog tanga. Organizatori kažu da će njihovi instruktori prisutnima ispričati zanimljive priče o tangu i da će moći vidjeti kako se pleše ovaj ples. “Ako vam se svidi i ako budete željeli iste večeri imaćete priliku napraviti i sami

U Banjaluci pronađeno tijelo muškarca

Tijelo šezdesettrogodišnjeg Banjalučanina B.R. pronađeno je danas u ulici Trive Amelice u Banjaluci saznaju “Nezavisne”. Ove informacije potvrđene su nam u Policijskoj upravi Banjaluka”. “Na lice mjesta izašli su policijski službenici, mrtvozornik i ekipa Hitne pomoći. Tijelo je prevezeno na Novo gradsko groblje gdje će biti obavljen pregled tijela”, rekli su nam u PU Banjaluka.

Talon Grikspor osvojio Srpska open

Talon Grikspor odigrao je cijeli turnir na visokom nivou i u svom prvom nastupu u Banjaluci osvojio pehar namijenjen pobjedniku.  Sa 6:2, 6:3 savladao je indijskog tenisera Sumita Nagala, na kojeg je jučerašnje polufinale ostavilo traga. Prvi set holanđanin je lako riješio u svoju korist, da bi Nagal pružio nešto veći otpor u drugom, ali

Obilježen Svjetski dan pružanja prve pomoći

Tridesetak volontera Gradske organizacije Crvenog krsta Banjaluka pokaznim vježbama na Trgu Krajine obilježilo je Svjetski dan pružanja prve pomoći, a tokom ove sedmice nizom aktivnosti će obilježiti i Nedjelju borbe protiv tuberkuloze. Željka Ilić, sekretar Crvenog krsta Banjaluka, kaže da su ovo tradicionalne akcije, koje iz godine u godinu privlače zainteresovanost mnogih građana. “Bili smo