Magazin 27.09.2018.

LIJEPE I HUMANE Banjalučanke Tanja Ostojić i Milica Golubović se plasirale u finale izbora Miss BiH za Miss Svijeta 2018

ČITANJE: 2 minute

Među dvadeset finalistkinja izbora Miss BiH za Miss Svijeta 2018 nalaze se i Banjalučanke Tanja Ostojić i Milica Golubović.

Javnosti je poznato da Direkcija Miss BiH organizuje brojne humanitarne akcije i odaziva se na potrebe društva i zajednice da pomogne građanima kroz projekat “ljepota sa svrhom”.

U junu mjesecu započeta je akcija koja nosi naziv “I MI HOĆEMO SVOJU ŠKOLU”.

“Ove godine pažnja Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta usmjerena je na pomoć Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli, koja je u cjelosti oštećena. Želja nam je da se mnogobrojni građani, novinari, domaće i ino institucije te kompanije upoznaju sa situacijom u Srednjoj muzičkoj školi Tuzla kako bi se isti pridružili ovoj humanitarnoj akciji “I MI HOĆEMO SVOJU ŠKOLU” i kako bi pomogli da se ili obnovi stara zgrada Srednje muzičke škole Tuzla ili da se pronađe rješenje za novu zgradu ali i da se prikupe novčana sredstva za nabavku muzičkih instrumenata ove škole, jer su sadašnja dotrajala i neupotrebljiva.

Pozivamo Vas da se uključite u humanitarnu akciju, pozivom na humanitarni broj 090 290 014 (cijena poziva za fiksne i mobilne mreže BH Telekom je 1,10 KM). Nadamo se da će, uz Vašu pomoć nešto što se mašta godinama – postati stvarnost I da će i grad Tuzla – grad muzičkih talenata konačno dobiti svoju muzičku školu! ”, izjavio je Robert Jovanović komercijalni direktor i predstavnik Direkcije Miss BiH za Miss Svijeta.

Sedamnaestogodišnja Tanja Ostojić iz Banjaluke kojoj je hobi osim trčanja i slikanja, muzika, takođe se pridružila akciji, te izjavila: “Pozvala bih sve mlade ljude, da njeguju muzičku kulturu svog grada i naše države, te da svakako posjećuju i podržavaju buduće projekte mladih, talentiranih ljudi koji se bave muzikom.”

Inače, Tanja ide u Ugostiteljsko-trgovinsko turističku školu, trenirala je folklor 7 godina i odbojku 2 godine, govori engleski jezik.

Još jedna Banjalučanka u finalu ovog izbora je Milica Golubović koja ima 21 godinu. Student je Pravnog fakulteta u Banjaluci a ujedno odrađuje prekvalifikaciju za medicinskog tehničara, opšti smjer. Trenirala je folklor 8 godina. U slobodno vrijeme uči njemački jezik.

“Pozivamo sve institucije, dobre ljude koji su u prilici da pomognu I uplate sredstva na račun muzičke škole. Vaša financijska donacija, ma kako skromna bila, predstavljat će snažnu moralnu podršku budućim mladim talentovanim generacijama iz ove škole. Stoga, pozovite humanitarni broj 090 290 014, za samo 1,10 KM i dajte svoj doprinos”, apeluje naša Milica.

Izbor za Miss BiH će se održati 30.septembra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u 21h uz direktan televizijski prenos na FTV.

(banjaluka.net)