Politika 30.01.2016.

Linta: Imenovanje Orića je potvrda da SDA štiti ratne zločince

ČITANJE: 1 minuta
miodrag linta
Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je imenovanje Nasera Orića za saradnika ministra za boračka pitanja FBiH, jedan u nizu dokaza da vodeća SDA štiti one koji su naredili ili izvršili zločine protiv srpskih civila i zarobljenika.

Linta je naglasio da upravo zbog toga postoji osnovana sumnja da će predstojeće suđenje Oriću pred Sudom BiH za počinjene zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca biti farsa.

-U Federaciji BiH nema pravde za stradale Srbe jer Bošnjaci nastoje na svaki način da Srbe predstave kao agresore i zločince, a sebe kao žrtve i oslobodioce u proteklom ratu- rekao je Linta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

Linta je naglasio da je zbog toga postalo sasvim normalno da se Orić i drugi ratni zločinci koji su bili pripadnici tzv. Armije BiH “smatraju herojima”.

– Glavni cilj te lažne teze jeste ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne BiH- rekao je Linta.

Pred Sudom BiH počelo je suđenje prema optužnici koja Orića i Sabahudina Muhića tereti za zločine protiv ratnih zarobljenika počinjene na području Bratunca i Srebrenice.

Oni su optuženi su da su 1992. godine u mjestima Zalazje, Lolići i Kunjerac ubili tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

(Agencije)