Vijesti 02.02.2016.

Liturgija i parastos u Drakuliću 7. februara – obezbijeđen besplatan prevoz

ČITANJE: 1 minuta
parastos drakulic
Služenjem liturgije i parastosa, te polaganjem vijenaca na spomenik u Drakuliću u nedjelju, 7. februara, biće obilježene 74 godine od ustaškog pokolja nad srpskim stanovništvom u naseljima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac.
Obilježavanje počinje u devet časova služenjem svete liturgije u spomen-hramu Svetog velikomučenika Georgija u Drakuliću.

U 12 časova kod spomen-kosturnice u Drakuliću biće služen parastos za nevino ubijene, nakon čega će biti položeni vijenci.

Gradska uprava grada Banjaluka, ovim putem, obavještava građane da je u nedjelju obezbijeđen besplatan prevoz iz centra grada do Spomen crkve i Spomen kosturnice u Drakuliću.

Polazak autobusa predviđen je iz Vidovdanske ulice (stara autobuska stanica) u 8.00 časova do Spomen crkve u Drakuliću, a u 11 časova iz Vidovdanske ulice do Spomen kosturnice.

Takođe, u 11.00 časova, obezbijeđen je autobus za prevoz od crkve u Drakuliću (nakon liturgije)  do spomen-kosturnice. Isti autobusi će po završetku parastosa vratiti putnike na polaznu stanicu.

Besplatan prevoz građana obaviće prevoznička firma “Pavlović turs”.

(Banjaluka.rs.ba)