Liturgija i parastos u Drakuliću 7. februara – obezbijeđen besplatan prevoz

parastos drakulic
parastos drakulic
Služenjem liturgije i parastosa, te polaganjem vijenaca na spomenik u Drakuliću u nedjelju, 7. februara, biće obilježene 74 godine od ustaškog pokolja nad srpskim stanovništvom u naseljima Drakulić, Motike, Šargovac i rudniku Rakovac.
Obilježavanje počinje u devet časova služenjem svete liturgije u spomen-hramu Svetog velikomučenika Georgija u Drakuliću.

U 12 časova kod spomen-kosturnice u Drakuliću biće služen parastos za nevino ubijene, nakon čega će biti položeni vijenci.

Gradska uprava grada Banjaluka, ovim putem, obavještava građane da je u nedjelju obezbijeđen besplatan prevoz iz centra grada do Spomen crkve i Spomen kosturnice u Drakuliću.

Polazak autobusa predviđen je iz Vidovdanske ulice (stara autobuska stanica) u 8.00 časova do Spomen crkve u Drakuliću, a u 11 časova iz Vidovdanske ulice do Spomen kosturnice.

Takođe, u 11.00 časova, obezbijeđen je autobus za prevoz od crkve u Drakuliću (nakon liturgije)  do spomen-kosturnice. Isti autobusi će po završetku parastosa vratiti putnike na polaznu stanicu.

Besplatan prevoz građana obaviće prevoznička firma “Pavlović turs”.

(Banjaluka.rs.ba)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za