Politika 08.02.2016.

Ljajić: Presuda Šešelju očekuje se do 31. marta

ČITANJE: 1 minuta
rasim ljajic
Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da se presuda lideru radikala Vojislavu Šešelju može očekivati do 31. marta.

On je napomenuo da Hag još nije obavijestio Srbiju o datumu izricanja presude Šešelju i naveo da će se Srbija o zahtjevu Haškog tribunala da Šešelj prisustvuje izricanju presude odrediti kada stigne takav zahtjev.

Ljajić je za Televiziju “Pink” rekao da će Srbija poštovati svoje međunarodne obaveze i svoj zakon, ali da, s druge strane, mora da vodi računa o ukupnoj stabilnosti u zemlji i u društvu.

Na pitanje da li će Srbija uhapsiti Šešelja ako bude morala, LJajić je rekao da u ovom momentu na to pitanje ne može da odgovori ni sa da, ni sa ne.

-Mi treba da razmotrimo sve preostale mogućnosti za koje postoji šansa da se realizuju, ne kažem da su te mogućnosti realne. Imamo nekoliko zahteva Šešeljeve odbrane, naš pravni zastupnik ima neke ideje tim povodom, kada se sve to iscrpi možemo da kažemo šta će Srbija preduzeti po tom predlogu- rekao je Ljajić.

Komentarišući slučaj radikala koje Haški tribunal optužuje za nepoštovanje suda, Ljajić je rekao da je Srbija predložila Tribunalu da im se za te optužbe sudi u Srbiji, ali da još nije stigao odgovor.

-Čekamo odgovor Tribunala. Naš predlog je bio strogo poverljiv, a onda su ga oni objavili. To je apsolutno njihova greška. Ovo je nepoštovanje suda, radi se o podnesku pod oznakom stroge poverljivosti- rekao je Ljajić.

(Agencije)