Region 25.07.2021.

Ljekar o nesreći u Slavonskom Brodu, oglasio se i Plenković

ČITANJE: 2 minute

Direktor brodske bolnice dr Josip Samardžić izjavio je kako je u bolnicu od jutros primljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na auto-putu kod Slavonskog Broda zatražile ljekarsku pomoć, a među njima je osam teško povrijeđenih.

Jutros oko 6.20 na auto-putu kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica, autobus kosovskih oznaka sletio je sa puta, a po zadnjim podacima deset je poginulih.

Saobraćaj auto-putem u smjeru istoka odvija se obilazno kroz Slavonski Brod.

Andrej Plenković, premijer Hrvatske, oglasio se o teškoj nesreći kod Slavonskog Broda.

“S velikom tugom primili smo vijest o slijetanju autobusa s ceste kod Slavonskog Broda u kojem je život izgubilo 10 ljudi. U mislima smo s obiteljima žrtava i kosovskim vlastima i narodom, kojima izražavamo duboku sućut i suosjećanje. Nadamo se da će se ozlijeđeni putnici oporaviti”, napisao je Plenković na Twitteru.

Dodao je da su ministar Vili Beroš i šef civilne zaštite Damir Trut na putu prema mjestu događaja kako bi se upoznali s okolnostima nesreće, prenosi Index.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u autobusu koji je išao iz Frankfurta za Prištinu bilo je 69 osoba.

Načelnik saobraćajne policije policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić rekao je da je istraga u toku i da je u nesreći poginulo najmanje deset osoba.

“Bio sam na mnogim nesrećama, ali ova je stvarno teška i mislim da ulazi u red najtežih nesreća kojima sam ja svjedočio. Autobus je bio pun, ali ne mogu reći da li je među mrtvima ili povrijeđenima bilo i djece. Prema riječima putnika, u autobusu je bilo preko 60 osoba” kazao je načelnik saobraćajne policije Policijske stanice Slavonski Brod Franjo Galić, preneo je Jutarnji list.

(A.M.)