Vijesti 30.01.2021.

LJEKAR PREMINUO POSLIJE REKREACIJE: Pročitao svoj EKG nalaz, pa rekao da mu nema spasa

ČITANJE: 2 minute

Poznati doktor Aleksandar Vuković (56), specijalista interne medicine i vlasnik Zdravstvene ustanove „Dr Vuković“, iznenada je u noći između četvrtka i petka preminuo od posljedica srčanog udara, nakon završetka rekreacije.

Kako Novosti saznaju, cijenjeni ljekar i u tri mandata odbornik u SO Prnjavor, je gotovo do posljednjeg daha bio svjestan svojih posljednjih trenutaka života, a nakon što je pročitao nalaz EKG-a svog srca jasno rekao da zauvijek „odlazi sa ovog svijeta“.

Istaknutom ljekaru je pozlilo još u svlačionici sale, nešto iza 22 časa, odmah poslije sa prijateljima jednoipočasovnog igranja košarke.

– Aco se prvobitno požalio na bol u želucu, odnosno stomaku. Drugari su ga položili na klupu, ali bolovi su postajali sve jači. On je već tada ispoljio sumnju da bi, zapravo, mogao uslijediti infarkt, pa je kolima Hitne pomoći prebačen u Dom zdravlja u Prnjavoru – ispričao nam je izvor upućen u ovaj slučaj.

Dežurni lekar u Službi Hitne pomoći, dr Bojan Subotić, rekao nam je da je kolega Vuković primljen sa „žestokim bolovima“.

– Po protokolu, u tim slučajevima, dali smo hitnu terapiju i uradili EKG. Tačno je da je izrazio sumnju da će preživeti, nakon što je pročitao nalaz. Sve ukazuje da je to bio „težak srčani udar“-ispričao je dr Subotić.

Iskusni ljekar, uprkos teškom vlastitom bolu, čak je insistirao da „nema efekta, da ga džaba, odnosno bespotrebno šalju u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske u Banjaluku, jer mu nema spasa“. Čak je uspio i da obavi neki „oproštajni telefonski razgovor“.

Naravno, nisu odustajali i gubili nadu iz prnjavorskog Doma zdravlja pa su Vukovića transportovali ambulantnim kolima, uz alarm banjalučkim kolegama da budu spremni za hitan prijem pacijenta.

– Ja odlazim!…- bile su posljednje riječi koje je dr Aleksandar Vuković izustio u kolima Hitne pomoći u reonu Potočana, na putu za Banjaluku, gdje ga je i stigla prerana smrt.

Iza dr Vukovića ostali su sin i kćerka. Oni su još ranije, neposredno nakon proteklog rata, ostali bez svoje prerano umrle majke, a njihov otac supruge, takođe, uglednog ljekara.

(E.M)