Magazin 04.01.2022.

LJUBAV: Majka nosi sina sa invaliditetom na leđima tokom putovanja širom svijeta

ČITANJE: 1 minuta

Niki Antram je provela godine putujući svijetom i noseći sina Jimmyja na leđima. Ona je ispunila obećanje koje je sebi dala kao 17-godišnjakinja, kada je rodila dijete s invaliditetom. Prije mnogo godina obećala je da će pružiti sinu najbolji život.

Već je planirala njihovu sljedeću avanturu – putovanje u Kanadu – kada je se svijetom počeo širiti koronavirus, a međunarodne granice su zatvorene, prenosi Klix.

Sa 43 godine, ona je oprezna jer je iscrpljujuće nositi Jimmyja na leđima tokom njihovih putovanja.

Jimmy je rođen s fizičkim i mentalnim invaliditetom, uključujući sljepoću i zahtijeva danonoćnu njegu majke i njegovih pomoćnih radnika.

“Srce mi se slomilo kad sam saznala da je trajno slijep i trebalo mi je dosta vremena da to prihvatim. Imala sam 17 godina i veliku odgovornost pred sobom. Svakog dana ga pokušavam naučiti novim riječima i pokretima. To je proces koji se mora ponavljati puno puta”, kaže ova mama i dodaje da je sin njezina vječna inspiracija. “Ne vidi me na konvencionalan način, ali sigurna sam da u mislima ima viziju o tome kako izgledam.”

On ima invalidska kolica, ali Antram nikada nije uživala da ih koristi. Zadovoljna je da ga nosi dok je fizički sposobna i pomaže mu da samostalno hoda na kratkim udaljenostima.

“Planirajući velike praznike, uvijek se pobrinem da imam dovoljno pelena, odjeće, pa čak i podmetača, posteljine i jastučnica’, kazala je.

Nevjerovatne fotografije snimljene širom svijeta pokazuju kako se šetaju kroz planine i prašume.

“Sretna sam jer imamo slične interese – oboje uživamo u prirodi, avanturama… Pronalazim načine kako mu osigurati najbolji i najpustolovniji život”, rekla je.

(SB)

Oznake: Niki Antram