Magazin 22.01.2016.

Ljubavnim pismom do ženskog srca

ČITANJE: 2 minute
ljubavna pisma
Pisane izjave ljubavi ostavljaju daleko snažniji utisak nego izgovorene, zato pišite, makar to bio i mejl. Ne trudite se da pismo izgleda savršeno, ono treba da odslikava vas, da bude iskreno i spontano.

Možete telefonski da izjavljujete ljubav djevojci sto puta dnevno, ali ako joj nikada niste napisali pismo ili mejl, pogriješili ste. Prednost pisane nad izgovorenom riječi utvrdili su i naučnici sa Univerziteta u Indijani na osnovu istraživanja u kom su studenti dobili strastvene mejlove i govorne poruke. Emotivno uzbuđenje ispitanika bilo je znantno veće u prvom slučaju, što naučnike nije iznenadilo.

Kada pišemo, imamo mogućnost da kažemo baš ono što mislimo i osjećamo, da “brusimo” tekst pažljivo birajući riječi koje će dočarati naše stanje. Osoba koja čita ima dovoljno vremena da shvati sve informacije, koje se u razgovorima često izgube. I zato, pišite, pa makar to bio i mejl. A ako slijedi nekoliko savjeta, svako može napisati ljubavno pismo, koje je bilo i ostaće jedan od najromantičnijih gestova.

Za početak, ne glumite, već na papir stavite sve što osjećate. Lažne riječi lako se primijete, kao i citati koje ste “ukrali” od nekog pjesnika i pisca. Ne razmišljajte previše u želji da pismo izgleda savršeno. Ono treba da odslikava vas, bude iskreno i spontano, pa i ako dva puta ponovite istu rečenicu, nećete dobiti minus. Sjetite se svega što vam se sviđa kod voljene, pa to pomenite, žene vole da vide da obraćate pažnju na detalje. Pišite o tome kako se osjećate pored nje, o zajedničkim uspomenama i sve vrijeme imajte na umu da ako pišete iz duše, ne možete da pogriješite.

(Novosti)