Magazin 23.09.2018.

Ljubijankić pobjednik desete auto-trke “Nagrada Banjaluke 2018”

ČITANJE: 2 minute

Salih Ljubijankić, član AMK Cazin, bio je najbrži na brdskoj trci “Nagrada Banjaluke 2018”, koja je vožena u nedjelju na stazi “Krčmarice”, u Banjaluci, a koja je bodovana za šampionate RS i BiH.

Ljubijankić je za volanom honde sivik u klasi E1-16 ostvario dva skoro identična vremena (2.33.522 minuta i 2.33.420), a njegovo ukupno vrijeme od 5.06.942 minuta ujedno je bilo i najbolji rezultat ove trke. Iza Ljubijankića je ostao Milorad Drinić (Profesional Banjaluka), koji je nakon dvije vožnje bio sporiji za 7.5 sekundi od pobjednika, dok se na treći stepenik pobjedničkog podijuma u ovoj klasi popeo Drinićev klupski kolega Željko Kukić.

Takmičarski dan otvorili su vozači koji nastupaju u historic klasi, a najbrži je bio Dane Milenović (Spin Sarajevo) ispred Harisa Memiševića (SAK Spark Tuzla) i Adisa Abdića (Extra sport).

Vozač banjalučkog Krankšafta Dejan Tatić je za volanom honde sivik bio neuhvatljiv za rivale u klasi E1-14, dok su se Milan Stanivuk (MKM Rejsing Banjaluka) i Armin MujkanoviĆ (Spark Tuzla) morali zadovoljiti drugom, odnosno trećom pozicijom.

Klasa E1-15 donijela je i najviše takmičara, njih devet bilo je na startu, a prvi kroz cilj je prošao Jasmin Hrnić (Krankšaft Banjaluka), drugi je bio Goran Dojčinović (Profesional Banjaluka), a treći Dželhad Mujkić (Pro drajv Velika Kladuša).

U Grupi E1-17 na startu se pojavio samo Alem Semanić (AMK Extra sport) dok prijavljeni Edis Pašić (Extra sport Cazin) i Branimir Simić (Optima motorsport Bijeljina) ipak nisu vozili.

Brdska trka u Banjaluci okupila je 40 takmičara iz BiH, a organizator je Auto-karting klub Profesional Banjaluka, uz tehničku podršku Sportskog auto-moto saveza i pod pokroviteljstvom predsjednika Narodne skupštine RS Nedeljka Čubrilovića i Auto-moto saveza Republike Srpske.

Čubrilović je rekao da je ova trka važna za razvoj, unapređenje i popularizaciju auto-sporta, ali i afirmaciju Banjaluke i RS.

“Ova trka je sklop svega onoga što treba da doprinese bezbjednosti saobraćaja”, rekao je Čubrilović.

On je naveo da je staza “Krčmarice” jedna od najbezbjednijih i da poruka sa ovog takmičenja treba da bude – bezbjedniji saobraćaj i ponašanje vozača prema zakonu kako ne bi bilo tragedija i neželjenih posljedica.

Generalni sekretar Auto-moto saveza RS Ranko Babić rekao je da je Banjaluka jedinstvena po tome što nekoliko kilometara od centra grada ima brdsku stazu – jednu od najljepših i najbezbjednijih u regionu, ali da u Zalužanima ima i kružnu stazu za moto i auto kružne trke i karting stazu te rafting stazu.

(Nezavisne)