Vijesti 14.09.2018.

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ U BANJALUCI “Moramo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjigu”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije.

Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević, predsjednik Zoran Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske.

Književnk Ljubivoje Ršumović istakao je da je za njega Banjaluka drugi srpski grad, odmah poslije Beograda u koji uvijek rado dolazi.

-Godinama sam sarađivao sa Dječijim pozorištem, sa Udruženjem književnika, čast mi je što sam besjedio na otvaranju Sajma knjige. Moramo mnogo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjige i da njegujemo talenat djece koja vole pisanje. U to ime, u mom zavičaju, u selu Ljubišu, u opštini Čajetina pripremam edukativni rad sa djecom u „Akademiji saradnici sunca“ – naveo je Ršumović.

On je pohvalio i Međunarodne susrete pisaca koje organizuje Udruženje književnika i značaj prisustvo istaknutih imena iz svijeta u Banjaluci.

(Srpskainfo)

Oznake: Zoran Talić