Vijesti 19.04.2019.

LJULJAŠKA ZA DJECU U INVALIDSKIM KOLICIMA Radost mališanima u Zavodu “Zotović”

ČITANJE: 1 minuta

Na igrališu u krugu Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci biće postavljena specijalno dizajnirana ljuljaška namijenjena za djecu u invalidskim kolicima, saopšteno je iz Zavoda.

– Želimo ohrabriti lokalne zajednice da više gradskih igrališta učine inkluzivnim i da, kroz igru sa vršnjacima, omoguće lakšu socijalizaciju djece sa invaliditetom – navedeno je u saopštenju Zavoda.

Tim povodom danas je organizovana zabava za djecu pod sloganom “Jednako smo različiti – igra nam je zajednička”, što je i poruka koju djeca žele poslati društvu, ističući važnosti uključivanja djece sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti u zajednici kroz kreiranje pristupačnih sadržaja. Ljuljaška je donacija banjalučke kompanije “Medtač”.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci, kao lider u habilitaciji i rehabilitaciji djece sa oštećenjima lokomotornog sistema, želi da bude pionir u promociji vrijednosti zajednice jednakih mogućnosti za sve, dodaje se u saopštenju.

(Srpskainfo)