Sport 03.11.2020.

LJUTI NA GIGOVIĆA: Nakon meča juniora banjalučkog i sarajevskog Željezničara, gosti ogorčeni na sudiju

ČITANJE: 1 minuta

Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar iz Sarajeva, opleo je po sudiji Milošu Gigoviću iz Gradiške.

Gigović je nedavno oštro kritikovan zbog suđenja na utakmici seniora Borca i Veleža, a nije se proslavio ni na utakmicama u omladinskim selekcijama, prenosi sportsport.ba.

Naime, on je dijelio pravdu na meču banjalučkog FK Željezničar Sport Team i sarajevskog FK Željezničar, završenu pobjedom Banjalučana 3:2, a Joldić je objavio video na kojem se vidi “sramota sudije Gigovića”.

“Ovaj (ne)čovjek je svirao penal kod rezultata 2:2. Ovaj (ne)čovjek je suspendovan od strane NFSBiH, ali on i dalje sudi i dijeli nepravdu. Ovim putem želim da ukažem na sve nepravilnosti u našem sportskom sistemu, jer je nemoguće da ovakav uljez bude u fudbalu. I njemu sam juče poslao ovaj video-zapis i napisao mu da ću na sva moguća dozvoljena sredstva truditi da ga otjeramo iz fudbala i sporta”, poručio je Joldić.

“Nisam neko ko se žali i jadikuje. Ovo prvi put radim za svojih 7 godina trenerske karijere. Na ovoj utakmici nismo zaslužili da pobijedimo ali svakako nismo zaslužili da izgubimo na ovakav način. Sudija je utakmicu prehodao.
Domaćinima i sportskim prijateljima iz Banjaluke hvala na gostoprimstvu!”, dodao je Joldić.

(SB/Banjaluka.net, video: faktor.ba)