Vijesti 20.01.2021.

Gradiška: Lopov ukrao kesu sa lijekovima za bolesnu djecu

ČITANJE: 1 minuta

Razbojnik, čiji je identitet policija otkrila ali ga još nije saopštila javnosti, danas je u prijepodnevnim satima ukrao vrećicu sa 35 kutija lijeka “Diazepam klizme”, namijenjenog djeci sa smetnjama u razvoju širom BiH. 

Dragoslav Šinik, predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Bosanske Gradiške, kaže da je lijekove ostavio u nezaključanom kombiju i da se sve desilo munjevito dok je ušao u zgradu Osnovnog suda, piše Avaz.

– Lopov je lijekove, koji spadaju u grupu narkotika , ukrao iz kombija i počeo bježati. Stigao sam ga i oteo mu vrećicu u kojoj je bilo 35 kutija “Diazepama”, čija je vrijednost 2100 konvertibilnih maraka. Riječ je o vitkom muškarcu visokom oko 180 cm, obučenog u maskirnu jaknu sa kapuljačom – rekao je Šinik.

Lopov je pobjegao glavnom ulicom ulicom, a Šinik ga je prijavio policiji. Brzom akcijom policija je uspjela preko sigurnosnih kamera otkriti identitet lopova, a u toku je potraga za počiniocem ovog nedjela.

Dragoslav Šinik poznat je po svom humanitarnom radu.

Nedavno je, povodom 15. januara, Međunarodnog dana vozača, ispred carinskih terminala u Čatrnji organizovao ručak za hiljadu vozača, a prije toga bolesnoj djeci širom BiH poslao je 50 paketa sa lijekovima i hranom.

Zanimljivo je da Šinik ovim lijekom opskrbljuje i veliki broj bolesnih mališana u Sarajevu i drugim gradovima BiH, pies Avaz.

(A.M)