Vijesti 11.02.2017.

Loša prodaja jedinstvene dnevne karte

ČITANJE: 1 minuta

Prodaja dnevnih jedinstvenih karata koje važe za neograničen broj vožnji kod bilo kog prevoznika počela je prije 10 dana i zasad je, kako saznajemo, malo interesovanje za njih.

Prevoznici smatraju da se ipak više isplati kupovanje mjesečne karte. Cijena jedinstvene dnevne karte je pet maraka.

Iz kompanije “Central” su nam rekli da je prodaja ovih karata u toku, ali da prema njihovom mišljenju ove karte nemaju svrhu.

“Ne vidim zašto su ove karte dobre jer su sve mjesečne karte jeftine i isplativije. Jednostavnije je kupiti mjesečnu kartu i imati je cijeli mjesec”, kažu iz “Centrala”.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, rekao je da se kupovati ove karte isplati samo strancima, odnosno turistima koji dođu ovdje.

“Prodaja ovih karata ide: nije u pitanju neki veliki broj, ali kad sve saberete i oduzmete mislim da se kupovanje ove karte ne isplati našim građanima jer ih mjesečna karta izađe jeftinije”, kazao je Mijić.

Inače, putnicima koji imaju potrebu za presjedanjem, odnosno korištenjem usluga prevoza više prevoznika ova karta znači mnogo jer im je omogućeno da cijeli dan koriste javni prevoz na svim gradskim linijama.

(Nezavisne)