Magazin 17.12.2015.

Lucija je prvi hrvatski plus-sajz model i ne pada joj na pamet da smrša

ČITANJE: 1 minuta
lucija
Lijepa Zagrepčanka Lucija Lugomer (22) prvi je plus sajz model u Hrvatskoj. Obožava svoje tijelo, a na negativne komentare se ne obazire.

– Trebalo mi je vremena da prihvatim svoje tijelo. Kao tinejdžerka bila sam najrazvijenija i mnogo sam propatila. Naravno da je bilo zafrkavanja na moj račun – rekla je Lucija Lugomer.

Ona je prvi plus sajz model u Hrvatskoj, a kilograme ne namjerava da skida.

– Srećna sam što sam počela da rušim predrasude. Već je mnogo punijih devojaka počelo da se javlja u modnu agenciju. Treba priviknuti ljude na otvorenost – kaže Lucija koja nosi konfekcijski broj 42.

Modelingom je počela da se bavi pre godinu dana, kada je potpuno prihvatila svoje tijelo.

– Dobijala sam puno komplimenata kako imam lijepo lice i kosu. Samopouzdanje mi je raslo i tako je sve krenulo. Znala sam da ne mogu biti manekenka, ali model već da – kaže ona.

Dodaje da je nekada znala da bude na dijetama, a vježba zbog kondicije i zdravlja. Nikada nije poželjela da bude mršavica i svoje obline voli u potpunosti. Iako na račun izgleda zna da dobije negativne komentare, okolina je uglavnom puna podrške i lijepih reči.

– Muškarci su ti koji su mi znali reći: Ako sad ovako izgledaš, kako ćeš izgledati s 40 godina. Nadam se da ću im promijeniti mišljenje – rekla je Lucija.

Tremu pred objektivom nema, a poziranje u donjem vešu joj, kaže, nije problem.

– Ako sam se upustila u sve ovo, idem do kraja – zaključuje Lucija kojoj je najteže da pronađe dobre farmerke.

– Kad se samo sjetim koliko sam novca na njih bacila – smije se Zagrepčanka.

(24 sata.hr)