Region 30.11.2022.

LUKA BOJOVIĆ SLETIO U BEOGRAD: “Srećan sam što sam se vratio u Srbiju”

ČITANJE: 2 minute

Luka Bojović koji je upravo sleteo na beogradski aerodrom posle 10 godina provedenih u zatvora, dao je ekskluzivnu izjavu novinaru Kurira koji je bio sa njim na letu iz Madrida:

– Za sada ne mogu ništa da govorim javno, ali uskoro će biti prilike za to. Hvala vam na razumevanju – rekao je Bojović a na pitanje novinara Kurira kakvi su mu planovi za budućnost, kratko je poručio:

– Još uvek ništa ne znam, polako, biće prilike, pričaćemo o svemu.

Interesovalo ih je i da li je srećan što se vraća u Srbiju.

– Da, da, naravno – rekao je kao iz topa, vidno raspoložen i nasmejan.

Inače, Kurir je prvi objavio snimak sa aerodroma u Madridu na kom se vidi kako ga policija sprovodi u avion.

Očekuje se da će ga policija dočekati i na aerodromu u Beogradu, gde će mu kratko uzeti izjavu. On je, podsetimo, ovde slobodan čovek.

FOTO: KURIR.RS

Luka Bojović, navodni šef zemunskog klana koji je od februara 2012. bio u zatvoru u Španiji, stigao je večeras posle 10 godina u Srbiju.

Kurirova ekipa je ekskluzivno bila na letu sa Lukom Bojovićem i snimila ga. Potpuno je promenio lični opis. Vidno je smršao, ali je u avionu opušteno grickao čips. Ovo je prva njegova fotografija posle izlaska iz španskog zatvora.

Bojović je, da podsetimo, u Španiji zbog držanja velike količine novca i oružja osuđen na 18 godina zatvora. Međutim, špansko pravosuđe odlučilo je da ga posle 10 godina pusti na uslovni otpust i protera iz zemlje.

Za sada zvanično nije saopšteno da li mu je uz meru proterivanja izrečena i mera zabrane ulaska na teritoriju Španije ili Evropske unije. Inače, Bojoviću u Španiji živi porodica, supruga i njihova deca. U Srbiji su mu ostale sestra i majka.

Oznake: Luka Bojović