Politika 24.03.2016.

Luka Karadžić: Očekujem oslobađajuću presudu

ČITANJE: 2 minute
luka karadzic
Luka Karadžić, brat prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića kojem će danas Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju izreći presudu, rekao je danas da očekuje oslobađajuću presudu.

On je istakao da svaka drugačija presuda ne bi bila ni pravo ni pravda, nego politika i antisrpska kampanja.

Osvrćući se na medijske izvještaje da je njegov telefonski poziv bio trag koji je doveo do hapšenja prvog predsjednika Srpske, Luka Karadžić je naglasio da ne nosi teret izdaje brata.

“Ja sam imao mobilni telefon i Radovan je imao mobilni telefon kojim smo komunicirali s vremena na vrijeme i to je samo išlo porukama i išlo je sve u ženskom rodu”, rekao je Luka Karadžić.

On je podsjetio da je Radovan uhapšen 18. jula, a ne 21. jula, kako je rečeno.

“Ja sam pokušavao da ga dobijem nekoliko puta i nisam mogao”, naveo je Luka.

On je dodao da se tek nakon hapšenja saznalo da je telefon kod njega.

“Mi smo se dobro, dobro čuvali i njegov telefon je pronađen u stanu, nije nađen kod njega. Taj telefon je bio isključen i samo s vremena na vrijeme ga je uključivao”, pojasnio je Luka Karadžić.

Prema njegovim riječima, svi telefoni su pokupljeni nakon hapšenja i tada su nađene i viđene poruke, sve u ženskom rodu.

“Novinari su sve to pogrešno prezentovali ili su namjerno pogrešno protumačili, ili su pogrešno informisani”, kaže Luka Karadžić.

On je napomenuo da je njegov telefon bio u stanu i isključen – “baterija na jednu stranu, kartica na drugu, poklopac na treću”.

“Nikako to nije moglo biti /drugačije/ nego /da/ je telefon /Radovana Karadžića/ bio kod njih, pročitali su poruku i čekali kad će se uključiti telefon koji je bio kod mene”, dodao je Luka Karadžić.

On je rekao da je bratu bio u posjeti tri puta, a da je sedam i po godina nakon hapšenja za porodicu bio težak period, pun muka i neizvjesnosti, pun raznih laži i kampanja i protiv Radovana i protiv naroda, “naročito preko Drine”.

“To je sve trebalo izdržati i savladati i ostati jak, a bilo je vrlo teško”, istakao je Luka Karadžić i dodao da “jednom mora to da se završi”, te da se porodica “iskreno nada najboljem”.

(Agencije)