Vijesti 22.12.2015.

Lukač: Banjaluka će biti pod video-nadzorom

ČITANJE: 1 minuta
Lukac kod Gavranovica
Stanje bezbjednosti u gradu je na dosta visokom stepenu, a saradnja koju službe imaju među sobom govori da će i predstojeći praznici proteći u najboljem redu.

Isatknuto je ovo na prvom novogodišnjem prijemu povodom predstojećih praznika koji je Slobodan Gavranović, gradonačelnik, upriličio za delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova RS, koju je predvodio ministar Dragan Lukač. U delegaciji su bili i načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka, Boško Pandža i drugi saradnici.

-Na prijemu smo rezimirali rezultate naše dosadašnje saradnje i mogućnost da tu saradnju jačamo i razvijamo u narednom periodu kako bi Grad učinili što bezbjednijom sredinom- rekao  je gradonačelnik.

Naveo je da su u Banjaluci blagovremeno preduzeli niz mjera na jačanju nivoa bezbjednosti građana u svim javnim institucijama i na skupovima kojih ima mnogo.

Ministar Lukač je istakao da su urađene mnoge stvari po pitanju održavanja bezbjednosti u Gradu i saradnji službi.

-Učestvovanje pripadnika MUP-a u svim akcijama koje su organizovane u gradu doprinijelo je tome da su protekle u najboljem redu- kazao je Lukač.

Uz projekat u kasarni “Zalužani” gdje će biti smještene jedinice, uprava i napravljen centar za obuku koji će koristiti MUP i druge organizacione strukture u RS, Lukač je najavio nove zajedničke projekte.

-Prije svih, kada je riječ o bezbjednosti saobraćaja u gradu,  plan za narednu godinu jeste postavljanje kamera za nadzor i kontrolu saobraćaja. Riječ je o projektu velike finansijske vrijednosti, i vjerujem da ćemo zajedno sa Gradom uspjeti staviti Banjuluku pod video-nadzor što će nam pomoći u otkrivanju izvršilaca krivičnih djela – naglasio je Lukač.

(NN)

Oznake: Dragan Lukač