Vijesti 14.11.2015.

Lukač: Bezbjednosna situacija u Srpskoj dobra

ČITANJE: 1 minuta
Lukac
Bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj je dobra i građani nemaju razloga za strah jer policija preduzima sve potrebne mjere da spriječi eventualne terorističke napade poput noćašnjeg u Parizu, izjavio je Srni ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač.

Lukač, povodom serije terorističkih napada u Parizu, ističe da svi moraju biti mobilni i spremni za ovakve stvari koje su se i ranije dešavale u svijetu, pa nažalost, u blažem obliku i u Srpskoj.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske prati dešavanja u Srpskoj da bi se utvrdilo da li ovdje ima lica koja bi se eventualno mogla dovesti u vezu sa noćašnjim dešavanjima u Parizu. MUP će preduzeti sve potrebne mjere i radnje da u svakom trenutku zaštiti građane i institucije- istakao je Lukač.

On je naveo da je MUP Republike Srpske opredijeljen za odlučnu borbu protiv terorizma i istakao da svi oni koji su spremni na bilo kakav teroristički akt “neće imati mira”.

Osam napadača naoružanih “kalašnjikovima” i pojasevima sa eksplozivom kasno sinoć izvršili su nekoliko istovremenih napada na šest popularnih lokacija širom Pariza gdje je, prema dosadašnji podacima, ubijeno najmanje 128 ljudi, dok ih 99 u teškom stanju.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač