Vijesti 19.09.2018.

LUKAČ: Biće raspisana potjerinica za drugim napadačem na novinara Kovačevića

ČITANJE: 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da će biti raspisana potjernica za drugim licem koje je osumnjičeno za učešće u nedavnom napadu na novinara Televizije BN Vladimira Kovačevića.

“Objavljene su informacije o kom licu je riječ i mi za njim tragamo. Nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme uspjeti da dođemo do njega i u potpunosti rasvijetlimo to krivično djelo”, rekao je Lukač novinarima.

Prema pisanju medija, bokser Marko Čolić, koji je osumnjičen za nedavni napad na Kovačevića, nalazi se u pritvoru i brani ćutanjem, a osumnjičeni za saučesništvo u tom napadu je Nedeljko Dukić iz Kneževa, koji je u bjekstvu, i za njim MUP Srpske traga.

Posjeta Lavrova Banjaluci mora da protekne bezbjedno  

Lukač je danas rekao da veoma značajna posjeta Banjaluci ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, planirana za petak, 21. septembra, mora da protekne bezbjedno i da će Policija Srpske angažovati dovoljno pripadnika, snaga i resursa.

Lukač je rekao novinarima u Banjaluci da za sada ne može iznositi informacije o putanji kretanja Lavrova i broju policajaca koji će tu posjetu obezbjeđivati, te dodao da će mediji na vrijeme biti informisani o programu posjete.

“Obezbjeđenje prilikom posjete Lavrova radiće se po prvom stepenu. Vrlo je malo takvih obezbjeđenja urađeno. Tako nešto je rađeno kada su Banjaluku posjetili tadašnji papa Jovan Pavle Drugi i nedavno predsjednik Savjeta federacije ruskog parlamenta Valentina Matvijenko”, naveo je Lukač.

On je podsjetio da je Lavrov trebalo da prisustvuje nedavnom osveštanju temelja rusko-srpskog centra u Banjaluci, ali da je njegov dolazak odgođen za petak, 21. septembar.

“Nadamo se da će biti ovdje prisutan i da će sve proteći u redu”, rekao je Lukač.

(Srna)

Oznake: Dragan Lukač