Vijesti 03.02.2016.

Lukač: Bošnjačkim amandmanima nije narušen nacionalni interes Srba

ČITANJE: 1 minuta
lukac
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je Srni da prihvatanjem amandmana Kluba Bošnjaka na Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima Srpske nije narušen nikakav nacionalni interes srpskog naroda zato što je amandman 85, koji je prihvaćen u svim članovima, sastavni dio Ustava Republike Srpske.

Reagujući na izjavu poslanika SDS-a Marinka Božovića da su zakonska rješenja koja su juče usvojena u amandmanima Kluba Bošnjaka na sjednici Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Srpske loša za srpski nacionalni interes, Lukač ističe da bi Božović, da je pročitao Zakon ili bar pažljivo slušao u skupštini kada je zakon tamo bio, znao da je riječ o Zakonu o policiji i unutrašnjim poslovima, a ne o Zakonu o policijskim službenicima.

Prema Lukačevim riječima, Božović samim tim nije ni shvatio o kojem zakonu je riječ, ni šta taj zakon donosi.

-Pozivam ga da pročita Ustav Republike Srpske, što bi kao poslanik trebalo da uradi, i da zna koji su amandmani sastavnio dio Ustava, a amandman 85 govori o nacionalnoj zastupljenosti i nije apsolutno loš za srpski nacionalni interes- rekao je Lukač.

On je poručio Božoviću da, kada pročita Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima, a ne Zakon o policijskim službenicima, kaže u kojem članu i kojim članovima se uvodi policijska država u Republici Srpskoj.

-Riječ je o članovima koji su policijska ovlaštenja ne samo u BiH, veći i u našem okruženju i u većini evropskih država, tako da nema ni pojma o uvođenju policijske države- rekao je Lukač.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač