Vijesti 27.04.2016.

Lukač: Hoće da ugroze našu djecu i slobodu koju smo stvarali

ČITANJE: 2 minute
SPOMENIK
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač otkrio je danas ispred Stance javne bezbjednosti Zvornik spomenik poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa regije Birač, na kome se nalazi i lik policajca Dragana Đurića, koji je ubijen na današnji dan prošle godine u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik.

“Nikada ne smijemo zaboraviti naše junake koji su položili živote za Republiku Srpsku. Nažalost, nakon toliko godina i dalje gubimo živote naših policajaca na strašan način kako se to to desilo ovdje u Zvorniku”, rekao je Lukač u obraćanju nakon otkrivanja spomenika.

Podsjetivši da je došao u Zvornik odmah nakon što je čuo za teroristički napad na Policijsku stanicu, Lukač je rekao da su ga scene koje je tada vidio podsjetile na ratne, te da je još gora činjenica da je policajac Dragan Đurić ubijen na brutalan i podmukao način bez šanse da se brani.

“To je terorizam. Poslije tog terorističkog napada, u kojem je ubijen naš policajac, mnogi nisu htjeli da taj napad nazovu pravim imenom, nisu htjeli da kažu da je to teroristički napad, ali mi smo znali da je to čist terorizam i da imamo posla sa teroristima”, naglasio je Lukač.

Nažalost, istakao je on, teroristi se nalaze u BiH, tu su pustili korijene i i hoće da na najbrutlniji način ugroze slobodu.

“Hoće da ugroze našu djecu i slobodu koju smo stvarali. Mi to nećemo i ne smijemo dozvoliti. Naši policajci će uvijek biti spremni da se suprostave takvima kao što su ovi koji su izveli ova teroristički napada u Zvorniku, na današnji dan prošle godine”, poručio je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je rekao da su policajci bili dovoljno hrabri i odlučni da ne dozvole da ih neko ubija na takav podmukao i brutalan način pa su se suprostavili i neutralisali teroristu.

Otkrivanju spomenika prisustvovali su direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, predstvanici Centra javne bezbjednosti Bijeljina, Stanice javne bezbjednosti Zvornik, grada Zvornika, šef Misije OEBS-a u BiH DŽonatan Mur i drugi gosti, koji su nakon osvećenja i parastosa, položili vijence na spomenik.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač