Vijesti 10.02.2021.

LUKAČ I VULIN POTPISALI MEMORANDUM: MUP Srpske i Srbije sarađuju u oblasti vazduhoplovstva

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva.

Po potpisivanju sporazuma, ministri Lukač i Vulin istakli su da će potpisani Memorandum dodatni učvrstiti saradnju dva ministarstva, ojačati vazduhoplovne strukture dve policije i osigurati da helikopterske jedinice Republike Srpske i Republike Srbije budu još brže i efikasnije u obavljanju svojih zadataka.

Ministar Lukač je naglasio je da će potpisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno – tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice i doprinijeti da se ona efikasnije stara o bezbjednosti i sigurnosti građana.

Lukač je naveo da je saradnja između dva ministarstva na svim nivoima odlična, od saradnje u oblasti obuka do razmjene operativnih podataka u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

Ministar Vulin je naglasio da je Republika Srpska za Republiku Srbiju spoljno politički prioritet i da je svako ugrožavanje bezbjednosti i mira Republike Srpske ugrožavanje bezbjednosti i mira Srbije.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću Srbija nikada više nije pomagala i štitila Republiku Srpsku.

– Imamo obavezu da sarađujemo i da svakodnevni život naših građana učinimo bezbednijim i sigurnijim – rekao je ministar Vulin i naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uvijek pružati podršku i pomoć MUP Republike Srpske, jer je svaka potreba Republike Srpske potreba i Srbije.

Ministri Lukač i Vulin podsjetili su da je zajedničko operativno djelovanje dvije policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalaca sa obje strane Drine i njegovog privođenje pravdi.

(SB)