Vijesti 30.10.2017.

Lukač: Ne može se pričati o kolektivnoj odgovornosti u RUGIP-u

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da se ne može pričati o kolektivnoj odgovornosti kada je riječ o hapšenjima u Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIP/ jer “uvijek postoje ljudi sa imenom i prezimenom koji su odgovorni za određene stvari”.

Odgovarajući na novinarsko pitanje za šta se sumnjiče radnici RUGIP-a uhapšeni prije nekoliko dana, Lukač je rekao da ne može otkrivati previše detalja, te istakao da je nekim licima određen pritvor i da je Tužilaštvo preuzelo postupak.

Nadležni sud u Banjaluci odredio je 28. oktobra jednomjesečni pritvor pomoćniku direktora RUGIP-a Aleksandru Deuriću i šefu Područne jedinice Banjaluka Draganu Gruloviću, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije tražilo pritvor za stručnog saradnika u RUGIP-u Željku Milinković, koja je bila uhapšena sa Deurićem i Grulovićem, rečeno je u ovom tužilaštvu.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske su u četvrtak, 26. oktobra, uhapsili Deurića, Grulovića i Milinkovićevu, koji su osumnjičeni za nezakonitosti i zloupotrebe u obavljanju službenih poslova.

Akcija hapšenja se odnosila na veći broj predmeta iz nadležnosti Područne jedinice RUGIP-a Banjaluka, a hapšenje se dovodilo u vezu sa slučajem Mirka Stojčinovića koji je 3. jula priveden zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj ili ovlaštenja, pri čemu je oštetio grad Banjaluku za višemilionski iznos.

(Srna)

Oznake: Dragan Lukač