Vijesti 10.05.2018.

LUKAČ: Nikada nisam okvalifikovao smrt Dragičevića kao samoubistvo

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unitrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da nikada nije okvalifikovao slučaj tragične smrti mladog Banjalučanina Davida Dragičevića kao samoubistvo i da nije govorio o zadesu, već da je samo dao jednu izjavu u kojoj je rekao da “do tog trenutka nema indicija da se radi o krivičnom djelu”.

On je dodao da su mnogi mediji o tome govorili na taj način, te da on na to nije mogao da ima uticaja.

“Ne mogu da se borim protiv novinara i njihovih natpisa i slogova”, rekao je Lukač.

Lukač je dodao da se njegove izjave izvlače iz konteksta.

“Je li neko od vas čuo da sam ja danas ovdje rekao da David nije ubijen? Ja to nisam rekao”, istakao je Lukač na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS.

On je ponovio da će protiv Zdravka Krsmanovića podnijeti krivičnu prijavu.

Lukač je objasnio da na sjednicu Odbora Narodne skupštine za bezbjednost nije došao jer mu je javljeno da nema kvoruma, a ne zato što nešto prikriva u vezi sa slučajem Dragičević.

On je rekao da je glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira zvao, ne da bi ga usmjerio kako da završi ovaj predmet, nego da mu kaže da je ogroman pritisak javnosti i da bi bilo dobro da tužilaštvo što prije iznese javnosti činjenice koje može.

“Ne pada mi na pamet da vršim pritisak na Tužilaštvo, niti imam namjeru to da radim, niti sam kvalifikovao ovaj slučaj kao ubistvo ili samoubistvo ili bilo kako”, rekao je Lukač.

(Nezavisne)

Oznake: Dragan Lukač