Vijesti 29.10.2015.

Lukač: Nismo zadovoljni istragom o napadu na Vučića

ČITANJE: 1 minuta
dragan lukac
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske nije zadovoljno učinjenim na rasvjetljavanju događaja u Potočarima kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

– Tamo se dogodio međunarodni incident koji nije rezultovao pravim odgovorom bezbjednosnih agencija sa nivoa BiH. Policija Republike Srpske identifikovala je određen broj lica i čekamo da vidimo šta će da urade sa nivoa BiH- kaže Lukač.

On je rekao da će, ukoliko ne bude adekvatnog reagovanja sa nivoa BiH, Policija Srpske, u dogovoru sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, vidjeti šta može preduzeti da bi bili rasvijetljeni događaji iz Potočara.

Lukač je naveo da više stotina lica iz BiH ratuje na stranim ratištima i da će se jednog dana vratiti u BiH.

– Mnogi nisu otišli iz BiH, ali ne znači da nisu spremni da ovdje u datim okolnostima izvrše teroristički akt ili se uvežu u neke šire strukture koje su spremne na izvršenje takvog akta- dodao je Lukač.

On je podsjetio da je teroristički akt u Zvorniku bio organizovani čin određenog broja radikalno nastrojenih lica.

– Očekivali smo da će istraga pokazati mnogo više detalja i umiješnih lica iz vehabijskog pokreta, ali nakon određenih privođenja i saslušanja nije se odmaklo daleko. Policiji Republike Srpske ta lica nisu dostupna, jer se uglavnom nalaze u Federaciji BiH, kao i napadači na Vučića- rekao je Lukač.

On je ocijenio da bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj nije narušena, bez obzira na ubistva koja su se dogodila na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

(Nezavisne novine)

Oznake: Dragan Lukač