Politika 30.07.2021.

Lukač o sprečavanju hapšenja građana Srpske: Odluka danas pred poslanicima NS RS

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, nije direktno odgovorio na pitanje da li je MUP dobio naredbu da spriječi hapšenje građana u Srpskoj zbog eventualnog kršenja ”Inckovog zakona”, već je rekao da će se o tome raspravljati na današnjoj sjednici NSRS.

“Na sjednici  Narodne skupštine (danas) ćemo razgovarati o tome i vidjećemo šta će poslanici donijeti kao zaključak t.j. da li ćemo neku odredbu ugraditi u zakon, koja bi služila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova da zaštite građane u bilo kakvom problemu,” izjavio je Lukač u Institutu za javno zdravstvo RS, nakon što je posjetio pripadnike MUP-a koji su se danas vakcinisali.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik u srijedu je rekao je Policija Republike Srpske “dobila nalog da naše ljude štiti i brani – šta god to značilo.

“Ako neko pokuša da hapsi, privodi, Policija Republike Srpske će to sprečavati,” izjavio je Dodik i dodao da će biti napravljen poseban broj u Republici Srpskoj, putem kojeg će građani Srpske informisati policiju ukoliko im je potrebna zaštita.

(N.S)