Vijesti 27.03.2018.

Lukač: Policija dobro vodi istragu o smrti Davida Dragičevića

ČITANJE: 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da je policija dobro uradila svoj posao u slučaju istrage o smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

“Činjenica je da je pronađen u rijeci, da je smrt nastupila utapanjem, a da li ga je neko gurnuo, ili se dogodilo nešto drugo, to treba da utvrdimo i saslušamo sva lica koja su bila s njim u kontaktu”, izjavio je Lukač u Banjaluci nakon potpisivanja ugovora o izgradnji objekata za potrebe policije u Doboju, prenosi sajt Istinito.

Odgovarajući na pitanja novinara o brojnim kontradiktornostima u rezultatima dosadašnje istrage, pogotovo kada je riječ o tvrdnjama policije da je David Dragičević “vjerovatno” sam pao u rijeku i utopio se, Lukač je rekao da policija ne može sa sigurnošću da tvrdi da li je to zaista tako.

“Nemam nikakvu zadršku prema dr Karanu (Željko Karan), vjerujem u njegove izvještaje. Nesumnjivo se radi o utapanju. Nije ga niko ubio i bacio u rijeku. Čekamo toksikološki nalaz krvi i urina”, dodao je Lukač.

Što se tiče navodnih dokaza o provalnoj krađi i predmetima koji su pronađeni kod Dragičevića, Lukač je takođe rekao da policija ne može da potvrdi da li su ti predmeti podmetnuti kao dokaz.

“Bez obzira na pronađene predmete, ne mora da znači i ne optužujemo da je on izvršio tu provalu jer nije bio registrovan kao provalnik. Da li je na drugi način došao do tih predmeta, da li mu ih je neko dao ili ih je kupio, to ćemo pokušati da utvrdimo”, rekao je Lukač i dodao da je policija dobro uradila svoj posao.

Lukač je potvrdio da se mladić koji je bio u sukobu sa Davidom Dragičevićem preziva Ćulum, kao i direktor policije RS (Darko Ćulum), ali da nisu u rodbinskoj vezi, a najavio je da će danas posjetiti porodicu stradalog Davida Dragičevića da im izrazi saučešće i da razgovara s njima.

Dodik od Lukača zatražio dodatnu ekspertizu Davidove smrti

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, razgovarali su danas o tragičnoj smrti stradalog Davida Dragičeviča.

“Tražio sam od ministra da se uradi dodatna ekpertiza čitavog slučaja. Istraga nije završena i tražim da se što prije riješi taj slučaj. Žao mi je što neki pokušavaju da uvuku politiku u sve to i što dobija drugu konotaciju”, rekao je Dodik, dodajući da je od Lukača zatražio da se pojača tim koji radi na tom slučaju.

On je rekao da je svima u interesu da se utvrdi što više činjenica i da se dođe do istine.

 

Lukač će tokom dana posjetiti porodicu nastradalog Davida, a kasnije će i Dodik razgovarati sa njegovim roditeljima.

(Istinito, Nezavisne)