Vijesti 02.04.2021.

Lukač: Policija Srpske garantuje bezbjednost svim građanima (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač poručio je danas, povodom Dana policije – 4. aprila da je ponosan što je očuvana Policija Srpske koja garantuje bezbjednost svim građanima.

– Srpska stoji čvrsto od svog osnivanja, od svoga postanka zajedno sa svojom policijom. MUP Srpske je od početka učestvovao u fomiranju i borbi za Srpsku gdje su 782 pripadnika MUP-a Srpske dali živote – rekao je Lukač za RTRS.

Istakao je da je ponosan što je uspjela da se očuva policija Srpske.

– Znate, da su bili veliki pritisci da se ova policija na neki način utopi u neku policiju BiH koja sigurno ne bi mogla da garantuje bezbjednost Srpskoj i srpskom narodu na ovom prostoru na način kako to radi policija Srpske – rekao je Lukač.

On i direktor Policije Siniša Kostrešević uručiće danas priznanja institucijama i svojim organizacionim jedinicama koje su se radom i zalaganjem istakle u izvršavanju profesionalnih zadataka.

Zlatni znak policije biće dodijeljen Univerzitetskom kliničkom centru Srpske i Policijskoj upravi Banjaluka, a Srebreni znak policije Institutu za javno zdravstvo i Upravi za informaciono-komunikacione tehnologije MUP-a Srpske.

(E.M)