Vijesti 15.01.2016.

Lukač: Privedeni pripadnici MUP-a moraju snositi ozbiljne posljedice

ČITANJE: 1 minuta
Lukac
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da privođenje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske pokazuje da nema zaštićenih od zakona i da će svako ko se ogriješi o zakon, po zakonu i odgovarati.

On je poručio da, ako se ispostavi da su pojedini pripadnici policije bili umiješani u pljačku blindiranog vozila “Sektor sekjuritija” 22. septembra prošle godine na auto-putu Banjaluka-Gradiška, za njih će to biti otežavajuća okolnost.

Lukač je rekao da je u toku intenzivna istraga u ovom slučaju i da će po njenom završetku javnost biti upoznata sa detaljima.

– U više navrata sam, i u razgovoru sa pripadnicima policije i u javnosti, govorio da kada je riječ o kriminalu, niko neće biti zaštićen, pa ni oni koji nose policijsku uniformu. Prema njima ćemo biti naročito rigorozni- rekao je Lukač za “Glas Srpske”.

On je istakao da oni koji su dužni da štite zakon, a ogriješe se o njega, moraju znati da će snositi ozbiljne posljedice.

MUP Republike Srpske provjerava da li su pojedini pripadnici MUP-a umiješani u pljačku blindiranog vozila “Sektor sekjuritija”, koja je u septembru prošle godine izvršena nedaleko od mjesta Cerovljani.

U pljački je ukradeno 600.000 KM, a riječ je o novcu iz Unikredit banke koji je trebalo da bude transportovan u centralu u Zagrebu.

(Glas Srpske)

Oznake: Dragan Lukač