Politika 26.10.2021.

Lukač: U BIH nema nikakvih uslova za rat

ČITANJE: 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da u BiH nema nikakvih uslova za rat niti ima bilo kakve potreba da neko o tome razmišlja.

“Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat”, rekao je Lukač komentarišući posljednje izjave Bakira Izetbegovića o ratu.

On je istakao da sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob jer nikome ne bi dobro donio.

Prema njegovim riječima, svi ljudi koji su učestvovali u ratu i ratnim dejstvima na bilo kojoj strani veoma dobro znaju da na ovom području rat nikome nije potreban niti ga ko želi.

“Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude kao što su nekada moju generaciju ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i još danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro”, rekao je Lukač.

Ako ova generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja, kaže Lukač, onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno u političkom smislu na izborima da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju.

“Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, takođe, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca”, zaključio je Lukač.

(Srna, E.M)

Oznake: Dragan Lukač