Vijesti 15.01.2016.

Lukač: Uhapšeno sedam osoba, od kojih pet “specijalaca” zbog pljačke 600.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
lukac specijalci
Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a potvrdilo je danas da je sedam osoba, od kojih pet pripadnika Specijalne policije RS uhapšeno zbog sumnje da su izvršili oružanu pljačku blindiranog kombija “Sector securityja” na autoputu Banja Luka-Gradiška, iz kojeg je 22. septembra prošle godine ukradeno oko 600.000 KM.

Lukač je naglasio i da je „njegova ostavka na raspolaganju svakog dana onom koji ga je imenovao na funkciju koju obavlja.“

-U ovom slučaju treba da odgovaraju pojedinci jer je njihova odluka da se bave kriminalom, što ne treba da se dovodi u vezu sa cijelom policijom RS. Nije bilo poznato da su ovi mladići od ranije počinili neka krivična djela- istakao je Lukač i pozvao sve pripadnike MUPRS-a da se ne bave kriminalnim aktivnostima „ jer će završiti i kao uhapšeni u ovom slučaju“.

On je dodao da su uhapšeni predati u dalju nadležnost Specijalnom tužilaštvu RS, s kojim je policija rasvijetlila to krivično djelo.

-To što su pripadnici MUPRS-a biće im otežavajuća okolnost pred Tužilaštvom- istakao je Lukač.

Šef za istrage u Specijalnom tužilaštvu RS Darko Ilić je rekao da je pronađeno oružje s kojim je izvršeno krivično djelo, a da u izvršenju krivičnog djela nije korištena oprema niti oružje koje pripada MUPRS-a.

On je istakao da postoje indicije da su neke od uhapšenih osoba umješane u još neka krivična djela.

(NN)

Oznake: Dragan Lukač