Vijesti 16.11.2015.

Lukač: Za sada nema najava terorističkih napada u BiH

ČITANJE: 1 minuta
Lukac
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je večeras da trenutno nema nikakvih posebnih najava da bi u BiH mogli da se dogode slični teroristički napadi kao u Parizu.

Lukač je rekao da je MUP Republike Srpske u kontaktu sa svim policijskim i bezbjednosnim strukturama u BiH i da je pripravnost policije podignuta na najviši mogući nivo.

“Pratimo ljude za koje imamo informacije da su povezani sa onima koji mogu predstavljati opasnost po bezbjednost naših građana. Znamo da više stotina ljudi iz BiH ratuje na stranim ratištima i oni su nam u ovom trenutku veoma bitni”, rekao je Lukač za Alternativnu televiziju.

On je dodao da, prema sadašnjim informacijama, povratak državljana BiH sa stranih ratišta može da predstavlja najveću prijetnju po bezbjednost, jer će se sigurno vratiti sa najgorim idejama i namjerama da ih primijene.

“Ni jedna Amerika nije mogla da spriječi terorističke napade 11. septembra. Normalno da su mnoge agencije u svijetu u obavještajno-bezbjednosnom smislu mnogo jače od BiH, ali mi moramo da razmjenjujemo informacije između sebe, kao i sa policijama iz okruženja i da uradimo sve što možemo kako bismo spriječili bilo koji teroristički akt”, rekao je Lukač.

(Agencije)

Oznake: Dragan Lukač