Politika 21.08.2017.

Lukendić: Stanivuković skuplja političke poene

ČITANJE: 2 minute

Odbornik u Skupštni grada Banja Luka Draško Stanivuković, predsjednik pokreta “ReStart Srpska” Stefan Blagić i drugi učesnici današnje konferencije za novinare u Banjaluci tvrde da su verbalno i fizički napadnuti na parking prostoru ispred zgrade Vlade Republike Srpske i stadiona Fudalskog kluba “Borac”.

Nakon što su se predstavnici medija razišli prišao im je, kako kažu, direktor Fudbalskog kluba “Borac” Dejan Lukendić te počeo s verbalnim napadima.

“Čim su novinari otišli, počeo nas je vrijeđati i govoriti da ne možemo biti na privatnom parkingu. Nisam ni znao o kome se radi, a naknadno mi je rečeno da je u pitanju Dejan Lukendić. Rekao mi je da više nikada neću moći doći na stadion, te pokušao pocijepati peticiju koju smo danas prestavili medijima sa zahtjevom da se ograniči kupovina službenih automobila u Vladi Republike Srpske”, rekao je Stanivuković.

On kaže da uopšte nisu bili na privatnom parkingu FK “Borac”.

“To je gradski stadion i svi mi, građani, imamo pravo biti tu”, rekao je Stanivuković.

On je rekao da su napad prijavili policiji.

“Svi građani učestvuju u finansiranju ‘Borca’, kupuju karte i odlaze na utakmice našeg kluba i zaista smo ogorčeni ovakvim ponašanjem”, rekao je Stanivuković.

Sa druge strane, Lukendić kaže da su Stanivuković, Blagić i ostali starim automobilom blokirali parking FK Borac.

On dodaje da je Borac sportski kolektiv, te da “ih ne zanima nikakva politika”.

“Draško Stanivuković je političar i skuplja političke poene, a mi smo fudbalski klub i politika nas ne interesuje i ne dozvoljavamo da se ime Borca veže uz bilo kakvu politiku”, izjavio je Dejan Lukendić direktor FK Borac.

On je ponovio da su Stanivuković i njemu nepoznati ljudi blokirali parking stadiona sa starim autom i velikim plakatom, te da su nenajavljeni promovisali politiku za koju, kakva god bila kaže Lukendić, nema mjesta u FK Borac.

Članovi Pokreta “ReStart Srpska” zajedno s odbornikom (PDP) u Skupštini Grada Banja Luka Draškom Stanivukovićem i predstavnicima nekoliko udruženja i organizacija pokrenuli su danas peticiju kojom će tražiti od Vlade Republike Srpske da ograniči budžet za nabavku službenih vozila. ”

Želimo ograničiti rasipništvo u Vladi, odnosno svim ministarstvima i kupovinu automobila vrijednih više od 100.000 KM”, rekao je Draško Stanivuković na konferenciji za medije održanoj na parkingu između Vlade Republike Srpske i Gradskog stadiona.

(Fena)