Magazin 17.10.2015.

Lukijan Ivanović: Nemam vremena za ljubav, posvećen sam muzici

ČITANJE: 4 minute
 lukijan ivanovic
Poznati banjalučki pjevač Lukijan Ivanović vrijedno radi na pjesmama za svoj album prvenac,koji bi svjetlost dana trebao da ugleda sredinom sljedeće godine.

Lukijan, koji je slavu stekao učešćem u poznatom muzičkom šou “X Faktor”, za Banjaluka.net priča o radu na novom albumu,muzici, ljubavi prema Banjaluci, obožavateljkama, ali i o nekim aktuelnim gradskim temama.

Prošlo je godinu dana otkako si snimio svoju prvu autorsku pjesmu “Sve si meni”, kakvi su utisci i šta se dešava sa albumom?

– Najbolji pokazatelj autoru da je uspio da napiše dopadljivu pjesmu je kada je pjeva publika na nastupima od Banjaluke do Đevđelije. Drago mi je što je dobro prihvaćena i u regionu, jer je hit na mnogim radio stanicama. Kada je u pitanju novi album, on bi trebao da bude objavljen sljedeće godine, nadam se do ljeta. Trenutno radim na odabiru pjesama koje će se naći na albumu. Napisao sam previše pjesama, a ne mogu sve biti objavljene. Još uvijek nastane neka melodija, pa sam u totalnom haosu.

Kakve pjesme publika može da očekuje?

– Na albumu će biti uglavnom autorske pjesme upakovane u sjajne aranžmane. Biće za svakoga ponešto, od balada do malo bržih pop pesama. Mislim da će se stilski dopasti publici, jer se trudim da  kao autor ostavim svoj lični pečat.

Kako je prošao tvoj drugi singl “Hajde voli me”?

– Pjesma “Hajde voli me” je najtraženija pjesma na top listama radio Pingvina, radio D-Montenegro i iako nije snimljen spot, ona se zavrtila i našla put do slušalaca.

Koliko ti je “X Faktor” pomogao u karijeri?

– Zahvaljujući tom formatu emisije steknete veoma brzo medijsku pažnju- trenutnu, ali najteži momenat je kada se završi takmičenje. Šta i kako dalje? Previše je muzičkih takmičenja, a muzička produkcija je nikakva. Stvara se instant muzika i pjevači. A, iz tog svog jata treba poletjeti! Moja je sreća da pišem sam i nisam kupovao pjesme. Uvijek ste pod lupom i to je ono što mi smeta.

Često te porede sa Vladom Georgievim i Sergejom Ćetkovićem, da li ti to smeta?

– Ne smeta mi da me porede sa njima, oni su sjajni autori i imaju karijere koje bi mnogi poželjeli.

Kako izlaziš na kraj sa obožavateljkama?

– Još sam živ… Uvijek se sjetim kad sam se, kao klinac, slikao sa pokojnim Tošetom Proeskim i niko tada nije bio srećniji od mene. Zato se danas trudim da i ja budem na raspolaganju za autogram i slikanje. Sve je to dio posla.

Ti inače nisi iz Banjaluke, ali baš ovaj grad ističeš i pominješ često, zašto ?

– Poistovjetiću se sa mislima patrijarha Pavla “Ne biramo mjesto gdje ćemo se roditi, već biramo hoćemo li biti i ostati ljudi! Ivo Andrić je rođen u Dolcu kod Travnika, ali je Višegrad u kojem je živio i stvarao ostao i ostaće prepoznatljiv po našem nobelovcu.

Kada smo već kod Banjaluke, ovih dana je popriličnu polemiku izazvao novi mural u Boriku. Da li si pratio komentare i kakav je tvoj stav o svemu tome?

– Podržavam svaki vid umjetničkog izražavanja bez obzira da li je to crtež, riječ ili muzika. Umjetnost oslikava stanje duše autora i to treba podržati. Ako je to normalno svuda u svijetu, ne vidim zašto bi mi osporavali murale koji razbijaju sivilo ove jeseni.

Da li znaš gdje ćeš za Novu godinu i imaš li u planu neke nove projekte, osim albuma?

– Još uvijek ne znam gdje ću za Novu godinu, u pregovorima sam. Kada su u pitanju novi projekti, ove godine gledaoci će me gledati i slušati u emisiji “Balkanskom ulicom” na programu Radio-televizije Srbije. Imao sam sreće da me Vesna Dedić pozove u njenu emisiju, tako da ćete me svake nedjelje moći slušati.

I za kraj ono što interesuje mnoge tvoje obožavateljke iz Banjaluke, ali i šire: Da li je Lukijan zaljubljen?

– Žene i muzika oboje traže vrijeme, pažnju i ljubav, a ja sada nemam vremena za ljubav prema ženama, pa se prepuštam muzici. Volim da volim i da se dajem za onu koja me očara jednostavnošću i učini me srećnim i ispunjenim muškarcem.

Poslušajte Lukijanovu pjesmu “Sve si meni” koja još uvijek osvaja srca kako ženskog, tako i muškog dijela publike.

(Banjaluka.net)