Region 11.03.2021.

“MAFIJA JE VRLO MOĆNA” Vulin najavio nova hapšenja

ČITANJE: 2 minute

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je jutros da je mafija vrlo moćna i da raspolaže neograničenim novcem koji uvijek progovori, ali i da policija svakodnevno dolazi do novih saznanja tako da se mogu očekivati i nova hapšenja.

Vulin je za RTS rekao da se pokušava relativizacija zločina kako bi se predstavilo da to sve nije bilo baš tako, već da su uhapšeni žrtve obračuna ljudi iz vlasti.

Na pitanje kako se pokušava ta relativizacija, Vulin je rekao da pokušava da se promijeni javno mnjenje, tako što se prave konferencije za novinare i svaki dan se govori da su uhapšeni zbog pripadnosti kriminalnoj grupi žrtve, da je sve to politika, da nije kriminal.

Ističe da MUP raspolaže velikom količinom podataka, a kao primjer je naveo 44 zaplijenjena skaj telefona, prenosi Tanjug.

Dodao je da se istraga ne sužava, već se širi, i da svaki dan stižu nova saznanja. Na pitanje da li se može očekivati još uhapšenih, odgovorio je: “Bez svake sumnje”.

Ističe da se proverava struktura klana koji je prodavao drogu i da je i juče bilo zanimljivih hapšenja.

Na pitanje o hapšenju bivšeg zamjenika načelnika SBPOK-a Gorana Papića, ministar je rekao da se on tereti za trgovinu uticajem.

Navodi da je to nedvosmisleno dokazano i da mu sud ne bi odredio pritvor da nije tako. Ističe da se Papić tereti da je iskoristio položaj i uticaj tako što je naredio da se vrati zaplijenjeno blindirano vozilo Marka Miljkovića.

Kaže da je Papić bio veoma visoki funkcioner policije i da je kao takav mogao da bude upućen i ako su neki drugi pripadnici MUP-a radili nezakonito.

Kada je riječ o saslušanju bivšeg funkcionera Partizana Vladimira Vuletića, koji je rekao da je snimak njegovog razgovora sa Veljkom Belivukom izmontiran, Vulin je rekao da se policija ne bavi falsifikatima i montiranjem.

Rekao je da je Vuletić došao da da izjavu, i da je pristao na poligraf, ali da je onda ispričao svoje zdravtsveno stanje i da nije bilo moguće raditi testiranje, prenosi Tanjug.

Rekao je i da, kada je riječ o ulozi Dijane Hrkalović u prisluškivanju Aleksandra Vučića, da je to sve završeno i da su dokazi predatu tužilaštvu. Navodi da je obrazložena njena uloga, kao i svih koji su u tome učestvovali. Ističe da je sad na tužilaštvu da kaže šta misli o tome.

Govoreći o dijelovima njene izjave koju su objavili mediji, Vulin je rekao da dokazi nisu procurili iz policije. Navodi da je činjenica da kopiju izjave ima MUP i onaj koje dao izjavu.

Podsjeća da i da je iznošenje podataka iz policije krivično djelo i da se za to ide u zatvor.

(N.S)