Magla, poledica, radovi na putu

magla

Magla ovog jutra smanjuje vidljivost i usporava vožnju u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na području Banjaluke, Prijedora, Doboja i Istočnog Sarajeva.
U višim predjelima, preko prevoja mostova i na prilazima tunelima moguća je poledica, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni.

Iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske vozačima savjetuju da voze oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.

Zbog izgradnje obilaznice na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju, dok se na dionici Crna Rijeka – Ugar izvode radovi na sanaciji kolovoza, zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

Na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva”, na ovom magistralnom putu, zbog miniranja terena u toku dana dolazi do obustava saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00, svakim danom osim nedjelje.

U toku je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, pa se saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – granica Republike Srpske/FBiH /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja tako da će povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajati po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor /Naseobina Lišnja/ od 7.00 do 19.00 časova, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na tom magistralnom putu izmijenjen je režim saobraćaja i radi uključivanja i isključivanja vozila mehanizacije. Postavljena je saobraćajna signalizacija i njeno poštovanje je obavezno.

Zbog deminiranja terena, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – granica Republike Srpske/FBiH /Brusnica/, na lokalitetu Klakar Donji od 8.00 do 15.00 časova, a u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare od 8.00 do 16.00 časova.

Na dionici regionalnog puta Vijaka dva – Razboj u toku su radovi na sanaciji klizišta i rehabilitaciji kolovoznog zastora, navode iz AMS i napominju da se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila i privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj, dionica Gornja Vijaka dva – Razboj, u mjestu Dragalovci.

Dok traju radovi na ovoj fazi saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave saobraćaja za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta. Povremene potpune obustave saobraćaja provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na ovoj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na autoputu Banjaluka – Doboj, dionica Prnjavor – Doboj.

Na dionici regionalnog puta Kotor Varoš – Mitrovići radi izvođenja radova na rekonstrukciji i sanaciji gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Ukrina – Vijaka, u Vijačanima zbog radova na sanaciji kolovoza saobraćaj se odvija povremeno jednom trakom. Na putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na izgradnji puta Nevesinje – Berkovići, dionica Vojne – Zovi Do, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, nakon završenih radova na poboljšanju uslova odvijanja saobraćaja, moguć saobraćaj za autobuse “M-tri” klase /vozila sa više od 22 sjedišta i čija najveća dozvoljena masa je veća od pet tona/ i saobraćaj vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona.

Saobraćaj se u Federaciji BiH ovog jutra odvija po mjestimično mokrom kolovozu i uz umjeren promet vozila, a zbog niske temperature u jutarnjim časovima moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle na širem području Sarajeva, Zenice, Maglaja, Tuzle i Travnika, a na tim područjima kolovozi su mjestimično vlažni i klizavi.

U toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Jablanica – Prozor, Stup – Rajlovac, Zenica – Žepče i Jajce – Banjaluka, kao i putevima na širem području Mostara, te na petlji Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja na prelazak granice.

(Srna)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju