Region 17.03.2021.

MAJA GOJKOVIĆ: Mafija pustila pipke čak i u resor kulture, pronašla sam ugovore sa njihovim potpisima

ČITANJE: 2 minute

Ministar kulture i informisanja Srbije Maja Gojković rekla je večeras da je šokirana koliko je daleko otišla povezanost kriminalne grupe Veljka Belivuka sa kulturom, te istakla da je pronašla ugovore na kojima su potpisi vođa mafije.

Naišla sam, uz pomoć zaposlenih u Ministarstvu, na dokumente koji nisu mogli da se završe bez pomoći iz samog Ministarstva. Vjerujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi – rekla je Gojkovićeva za kanal “Vesti” TV Pinka.

Ona je napomenula da na tim dokumentima nema potpisa onih koji su prije nje obavljali funkciju ministra kulture, ali da je jasno da bez pomoći iz ovog ministarstva ovakvi ugovori ne bi mogli biti potpisani.

– Vidim da se već pominju neka mjesta, neki poslovni prostori, eto to mogu da kažem, a koji su povezani sa ovim kriminalcima… Blizu smo da se sve razotkrije i da se otkrije kako je ovaj lanac išao i preko Ministarstva kulture – rekla je Gojkovićeva, dodajući da je oprezna u izjavama, jer je u toku istraga.

Gojkovićeva je rekla da niko nije mogao da pretpostavi da su kriminalne grupe “pustile pipke” i u dijelove kulture, te da su otkriveni i određeni ugovori na kojima stoje potpisi onih koji su etiketirani kao vođe mafije.

– Bila sam šokirana, nije mi bilo svejedno i jasno je da su to vrlo opasni ljudi. Imam svijest da moram da se borim protiv toga, da nemam prava da bilo šta sakrivam radi svog mira i zato sam odnijela i predala papire. Vjerujem da će se otkriti kako je došlo do toga da na određenim ugovorima osvanu baš njihovi potpisi – rekla je Gojkovićeva.

Na pitanje na koga sumnja od ministara, Gojkovićeva je odgovorila da ne sumnja ni na koga, ali da prati medije i iz njih može da se nazre da li je neko i ko od ministara znao šta se dešava.

(Srna/SB)

Oznake: Maja Gojković