Region 17.05.2024.

Majci d‌ječaka odgovornog za masakr u “Ribnikaru” zabranjeno da ga posjećuje

ČITANJE: 2 minute

U Višem sudu u Beogradu je svjedočenjem direktorke nastavljen parnični postupak protiv oca, majke i d‌ječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole.

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, škole i države su podnijeli članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Na samom početku suđenja punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Kecmanović zabranjeno da posjećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar d‌jelimično lišeni roditeljskog prava.

“Vladimir i Miljana Kercmanović su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih”, istakla je Dunjić, prenosi Tan‌jug.

Tadašnja direktorka škole Snežana Knežević je odgovarala na pitanja suda, punomoćnika porodice Dukić i branioca porodice Kecmanović. Ona je detaljno objasnila postupak promjene smjene đaka, kao i proces raspod‌jele učenika u bilingvalna odeljenja.

U krivičnom postupku saslušani su Kecmanovići, mada još nije okončano postavljanje pitanja članova porodica oštećenih Miljani Kecmanović, što bi trebalo da se nastavi 21. maja. Osim Vladimira i Miljane Kecmanovića na ročište su pozvana četiri svjedoka koji su tada bili zaposleni u školi. Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i donijeti odluku da li u potpunosti ili d‌jelimično prihvata tužbeni zahtjev porodica, ili ga eventualno odbija.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke d‌ječaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloljetnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.