Vijesti 15.03.2016.

Majci i sinu za ubistvo 25 godina zatvora

ČITANJE: 1 minuta
ubistvo
Okružni sud u Bijeljini osudio je na ukupno 25 godina zatvora Radu (43) i njenog sina Mladena Todorovića (26) zbog svirepog ubistva njenog ljubavnika Dragoljuba Vidovića (56) 2014. godine.

Majka je dobila 17 i po godina, a njen sin je osuđen na kaznu od sedam i po godina zatvora. Rada Todorović i Dragoljub Vidović su bili funkcioneri Socijalističke partije u Bijeljini. Prema presudi, majka i sin su Vidovića izboli nožem 18. avgusta 2014. godine u njenom stanu u Ulici cara Uroša u Bijeljini.

Prethodno je Todorovićeva isplanirala ubistvo i namamila Vidovića da dođe do nje. Od prijatelja je pozajmila automobil kojim je planirala da odveze i sakrije Vidovićevo tijelo, pravdajući mu se kako joj auto treba da bi se sastala sa Petrom Đokićem, predsjednikom SP-a. Nakon što je dobila auto, pozvala je Vidovića u stan, a kada je sjeo na kauč, ona i sin su krenuli da ga bodu nožem dok nije umro. Jedno od njih dvoje ga je držalo. Tijelo su automobilom odvezli i bacili u žbunje, a zatim krenuli u uništavanje dokaza i prikrivanja mjesta zločina. Vidovićev leš pronađen je 25. avgusta, nakon što je njegova supruga Milena prijavila nestanak.

 (NN)