Vijesti 12.04.2016.

Majka bebi potopila stopala u vrelu vodu

ČITANJE: 2 minute
beba-sprzena-stopala-kuca
Za I. M. (25) juče je određeno policijsko zadržavanje zbog sumnje da je svojoj jedanaestomjesečnoj ćerki Z. M. potopila stopala u vrelu vodu i nanijela joj opekotine trećeg stepena.

– Dijete je dovela majka. Primljena je u Hitnu hiruršku službu, gdje su joj konstatovane opekotine trećeg stepena – kaže za „Blic“ izvor iz bolnice u Tiršovoj.

On navodi da je beba bila u krvavim čarapicama, kao i da je majka bila u nervnom rastrojstvu.

– Rekla je da beba ima opekotine od ujutru, ali da je čekala muža da dođe s posla kako bi je dovela u bolnicu. Nije htjela da kaže na koji način su nastale povrede, ali pretpostavljamo da su opekotine od vrele vode. To su veoma duboke i ozbiljne povrede koje ukazuju na to da su bebina stopala bila potopljena u vrelu tečnost – kaže izvor.

Ljekari su o slučaju odmah obavijestili policiju i Centar za socijalni rad. Kako je utvrđeno, I. M. ima još dvoje starije djece, koja su joj oduzeta zbog zanemarivanja.

Kako su saopštili iz MUP-a, žena je uhapšena zbog sumnje da je svom djetetu vrelom vodom nanijela opekotine. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena tužilaštvu.

Nevjenčani suprug privedene žene, koji je očuh povrijeđenoj djevojčici, juče je ispred kuće u beogradskom romskom naselju Mali Leskovac u opštini Palilula bio ljut zbog prisustva novinara.

– Nema nikakvih izjava. Sada sam bio u policiji. Optužuju mi ženu, a ona je nevina – bilo je sve što je očuh nesrećnog djeteta rekao po dolasku kući.

Ništa rječitiji nisu bili ni njegov stric i sin iz prvog braka.

Prva komšinica ove porodice od novinara je saznala šta se desilo bebi.

– Nevjenčani muž te žene je ovdje došao prije tri godine s prvom ženom i petoro djece. Vrijedan čovjek, ali nije se slagao sa ženom pa su se razveli. Ona je otišla i odvela dvoje dece, a kod njega su ostali sin i dvije ćerke. Prije tri mjeseca je doveo ovu ženu, koja je iz Kragujevca. Ta beba nije njegova ćerka, ona je došla s djetetom – kaže komšinica.

Neće biti vraćena majci

– O sudbini povrijeđene jedanaestomjesečne bebe će odlučivati Centar za socijalni rad. Ipak, sudeći po trenutnoj situaciji, i informacijama kojima sada raspolažemo, ona neće biti vraćena majci – kažu za „Blic“ u Centru za socijalni rad.

(Blic)