Region 15.06.2024.

Majka dječaka koji su prodavali krofne za njeno liječenje: “Novac je sakupljen”

ČITANJE: 2 minute

Branka Dejanović Bošković, majka dvojice dječaka koji su zajedno sa prijateljima širom Beograda prodavali mafine, krofne i slatkiše sa namjerom da sakupe novac za njeno liječenje, jutros je objavila srećne vijesti – novac za liječenje je sakupljen!

Sinovi Milan (12) i Dušan (14) od jutros vjerovatno imaju osmijeh od uveta do uveta, budući da je njihova inicijativa, podržana od drugara, prijatelja, poznanika i ljudi sa društvenih mreža konačno urodila plodom.

Novac koji je bio potreban za Brankino liječenje u Nemačkoj je sakupljen što je ona i objavila jutros na društvenim mrežama.

“Dragi prijatelji. Želim svima da se zahvalim na nesebičnoj podršci! Novac je sakupljen, idemo u Nemačku! Hvala od srca”, napisala je Branka u objavi na Fejsbuku.

Saznala od čega boluje nakon godina bolova

Sa bolovima se borila više godina, ali je tek 2022. saznala sa čime se zaista bori. Nakon specijalističkog pregleda uočena je promjena u omotaču išijadikusa za koju je procijenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno liječenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto liječenje hemoterapijama i zračenje x nožem

Prošle godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja cijelog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promjene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gdje je planiran nastavak liječenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

“Tri i po godine sam imala bolove, pre nego što sam dobila konačnu dijagnozu. Tako da, tri i po godine su bili bolovi, ali nisu bili jednaki, nisu bili ni jednake dinamike, ni intenziteta, to se sve više pojačavalo i onda u nekom trenutku prosto neminovno je došlo do toga da je moralo na ovaj ili onaj način da se otkrije, jer su već bolovi bili nemogući. Mislim, samo mesto tumora je neverovatno i jedinstveno, i onda je potpuno prirodno da nikom od lekara nije ni palo na pamet da tu uopšte traži tumore, jer prosto nisu ranije imali sličnih iskustava, nije bilo takvih slučajeva”, ističe Branka.

Vakcina koju treba da primi u Njemačkoj pravi se od tkiva tumora koji je napao njeno tijelo, a koji je uzet tokom biopsije. Kada se napravi vakcina, u narednih godinu dana, Branka mora da ide u kliniku deset puta u roku od godinu dana gdje će primati doze.