Region 08.10.2021.

MAJKA DVOJE DJECE: Ana iz Vrnjačke Banje preminula od virusa u osmom mjesecu trudnoće

ČITANJE: 1 minuta

Trudnica Ana P. (36) iz Vrnjačke Banje koja je preminula od posljedica korona virusa u osmom mjesecu trudnoće, iza sebe je ostavila dijete od nepune dvije godine.

Ana je u ponedjeljak primljena u kraljevačku bolnicu u veoma teškom stanju. Odmah nakon pregleda, hitno je transportovana u kragujevački klinički centar, gdje je nažalost posle četri dana preminula.

– Došla je u jako lošem stanju. Pluća su joj bila razorena. Imala je jako lošu saturaciju. Bila je pozitivna na korona virus, i nakon pregleda, bukvalno poslije pola sata, odmah je hitno transportovana u Kragujevac – kazao je za Blic Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

Kako Blic saznaje, Ana je radila je kao građevinski inženjer u Direkciji za planiranje i izgradnju. Bila je zadužena za sve važnije infrastrukturne projekte. Potiče iz ugledne i obrazovane porodice. Njen suprug, kao i njegovi roditelji su profesori.

Prema nezvaničnim informacijama, nije bila vakcinisana.

Prema riječima njene sestre Marije, Ana će biti sahranjena sutra u 12 sati na groblju u Vrnjačkoj Banji.

Beba na respiratoru

– Trudnica je dovezena iz Kraljeva u teškom stanju, u 8. mjesecu trudnuće. Teško je disala i odmah je priključena na ventilaciju. Radiografija je ukazala da se radi o korona virusu. Imala je simtome karakteristične za Covid-19. Odmah je urađen carski rez, a trudnica je do danas sve vrijeme bila na respiratoru. Jutros je premunula. Beba je sa lošim parametrima odmah priključena na respirator. U nešto boljem je stanju, ali je dalje priključena na respirator. Pratimo konstantmo njeno stanje – rekao je za Blic Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

Anina sestra potvrdila je da je beba sada bolje, piše Kurir.

(SB)