Vijesti 24.04.2016.

Majke tragično stradalih mladića predvode protestnu šetnju Banjalukom!

ČITANJE: 2 minute
arbutina djurovic
Iz banjalučkog Parka “Petar Kočić” danas u 15 časova, kreće protestna šetnja koju će predvoditi majke dvojice mladića  poginulih u saobraćajnoj nesreći, Nikole Đurovića (21) i Jovana Arbutine (19).

Aleksandra Saška Đurović i Ljiljana Arbutina odlučile su se na proteste koje su organizovale uz podršku porodice, prijatelja i sugrađana, kako bi ukazale na nepravdu koju trpe godinama i činjenice da nisu otkriveni pravi krivci, odnosno da je za  smrt njihove djece izrečena premala kazna.

Okupljanje je najavljeno u 14:30 časova u Parku “Petar Kočić”, ispred Staklenca.

-U slučaju smrti mog Nikole javnost nikada nije čula pravu istinu od nadležnih institucija koje su pomogle u skrivanju pravih krivaca- ogorčena je majka Aleksandra.

-Želimo da ukažemo na nepravdu za nas “obične” građane. Jer, da je ubijeno dijete nekog od političara, neko bi već odavno bio u zatvoru. Ovako, dok mafija vlada i jedni drugima štite leđa, dugo ćemo čekati na istinu, rekla je za Istinito majka pokojnog Nikole.

Kaže da im je MUP pomjerio termin protesta i ograničio ih samo na sat vremena. Uprkos tome, kao i kiši, kaže da neće odustati i pozivaju sve Banjalučane da im se pridruže u Parku „Petar Kočić“.

-Sin Ljiljane Arbutine je poginuo na istom mjestu kao i moj Nikola, a momak koji ga je pregazio je dobio samo šest mjeseci zatvora, a da nju uopšte nisu zvali na ročište za izricanje presude, ogorčena je Aleksandra.

Jovan Arbutina (19) iz Banjaluke poginuo je 18. januara prošle godine, kada ga je na pješačkom prelazu udario “pežo 308” u ulici Krajiških brigada. Na istom mjestu, u blizini semafora i skretanja za naselje Rakovačke bare, poginuo je i Nikola Đurović u avgustu 2011. godine.

Zbog ove nesreće, na četiri godine zatvora osuđen je Nenad Radinković, koji je vozeći “audi” prošao kroz crveno i udario u automobil Nikole Đurovića, koji je podlegao od zadobijenih povreda.

Suđenje Radinkoviću izazvalo je mnogo pažnje u Banjaluci, zbog tvrdnje Đurovićevih roditelja da za upravljačem “audija” nije bio Radinković, nego visoki funkcioner RS.

(Istinito)