Politika 04.02.2021.

MAJKIĆ PITA AMIDŽIĆA: Od kada se funkcije predsjednika skupštinskih tijela poklanjaju?

ČITANJE: 1 minuta

Dušanka Majkić, delegat SNSD-a u Domu naroda PSBiH zamjerila je stranačkom kolegi Srđanu Amidžiću, donedavnom zamjeniku gradonačelnika Banjaluke što je već utvrđenu poziciju predsjednika Komisije za finansije i budžet u gradskoj skupštini prepustio PDP-u.

“Odbornik SNSD u Skupštini grada Banja Luka Srđan Amidžić ustupio PDP-u mjesto predsjednika Komisije za finansije i budžet. Od kada se predsjedavanja u skupštinskim radnim tijelima poklanjaju?”, upitala je Majkićeva na tvom Tviter profilu, prenosi BL portal.

Posebno je poručila da se mjesta u skupštinama dobijaju na osnovu broja osvojenih mandata i da se, kako je navela, sa tim ne licitira.

“Rad u radnom tijelima skupština se uglavnom ne plaća. Ona su značajna sa aspekta provođenja određenih politika. Da li je to bilo mudro, vidjećemo kod usvajanja budžeta”, zaključila je Dušanka Majkić.

Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banjaluka Srđan Amidžić rekao je juče da je potrebno poslati poruku da članstvo u radnim tijelima parlamenta nije nikakav plijen.

“Ako je to cijena, da se stvari pokrenu, to je apsolutno najmanja moguća cijena što nisam predsjednik jedne komisije”, rekao je Amidžić.

(SB)