Vijesti 28.03.2021.

Maksimalan angažman Grada: Sve spremno za početak masovne vakcinacije

ČITANJE: 1 minuta

Grad Banja Luka se aktivno uključio u organizaciju masovne vakcinacije u Banjoj Luci, koja će se od sutra odvijati u hali „Banjalučkog velesajma“.

U ovom trenutku, Grad je izdvojio preko 300.000 KM za ovaj proces, a kako se vakcinacija bude odvijala tako će i budžet i troškovi za ove aktivnosti biti veći.

Sutrašnjim vakcinisanjem sugrađana starijih od 65 godina biće otvoren ovaj vakcinalni punkt u sajamskoj hali, čemu su prethodile brojne svakodnevne aktivnosti službi Gradske uprave.

-Banja Luka se više nego bilo koja lokalna zajednica u Republici Srpskoj uključila u organizaciju procesa vakcinacije. Nakon dvije sedmice svakodnevnog rada, zahvaljujući kolegama iz Civilne zaštite i Gradske uprave, cijeli proces će biti implementiran na najboljem mogućem nivou – kazala je u ime Gradske uprave, koordinator Tima za organizaciju masovne vakcinacije na nivou grada Banje Luke, Milada Šukalo.

Ona je napomenula da je, prije svega, u skladu sa mišljenjem stručnjaka – izabrana odgovarajuća lokacija odnosno prostor „Banjalučkog velesajma“ koji će Grad plaćati na mjesečnom niovu.

Pored toga, obezbijeđena je kompletna infrastruktura i namještaj, potrebni kako za unutrašnji tako i za vanjski dio tog prostora.

Grad je obezbjedio i svu administrativnu i tehničku podršku, mobilisao dio zaposlenih iz administracije i gradskih ustanova koji u ovom trenutku rade u manjem obimu, te za sve uključene u procesu vakcinacije organizovao potrebnu obuku.

Pripremljen je i informativni materijal o značaju vakcinacije i drugim potrebnim informacijama, a koji će dobiti sve osobe prilikom vakcinacije.

Navela je da se za početak kreće sa 300 vakcinacija dnevno, a da je maksimalni kapacitet hale „Banjalučkog velesajma“ 1.000 vaksinisanja u toku dana.

(E.M)