Sport 13.05.2021.

Maksimović: Borba za duplu krunu se prije četiri mjeseca činila nerealnom

ČITANJE: 1 minuta

Obezbijedili smo plasman u Evropu, što je bio glavni cilj ove sezone. Dobrim igrama smo došli u situaciju da se borimo za duplu krunu. Sve držimo u svojim rukama i došli smo u situaciju koja se prije četiri mjeseca činila nerealnom i nemogućom, rekao je za “Nezavisne” Marko Maksimović, trener FK Borac.

Od 2011. Borac čeka na titulu prvaka BiH, a ove sezone je na pragu osvajanja duple krune (igra finale Kupa protiv Sarajeva), što bi bez dileme bio veliki uspjeh za “crveno-plave”.

Na polusezoni ovakav rasplet činio se nerealnim, jer je Borac titulu lovio sa četvrte poziciji na tabeli i 13 bodova manje od lidera Sarajeva.

“Možda će to nekom zvučiti kao nemoguće, ali mi stvarno ne osjećamo pritisak borbe za titulu. Glavni cilj nam je bio da izborimo plasman na međunarodnu scenu, što smo matematički ostvarili pobjedom nad Zrinjskim, a sve što preko toga uradimo je veliki plus. Evo, ispostavilo se da se sad borimo za duplu krunu”, izjavio je Maksimović.

Maksimović je istakao, da iako je po prirodi optimista, nije  mislio da Borac može da dođe u ovakvu situaciju.

“Moj cilj je bio borba za trofej u Kupu BiH i drugo mjesto na tabeli. Pokazalo se da i kada postavite cilj visoko, možete to i da preskočite. Ono što je najbitnije, držimo sve u svojim rukama i treba nam sedam bodova za titulu”, rekao je Maksimović u izjavi za “Nezavisne”.

Kada je riječ o prognozama za narednu utakmicu, gdje Banjalučani gostuju  Željezničaru na “Grbavici”, Maksimović je kazao da  postoje određene ambicije i da će se Borac potruditi da se iz Sarajeva vrati sa nova tri boda.

(N.S)